társát közmunkára ítélnék

2020.11.16. 15:30

Eltitkolta, hogy motorhibás autót árul, csalás miatt emeltek vádat a férfi ellen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki úgy értékesített egy autót, hogy elhallgatta annak motorhibáját a vevő előtt.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay.com

A vádirat szerint a férfi 2018. május 31-én 40.000 forintért megvásárolt egy, az interneten motorhibásként eladásra kínált autót. A férfi az eladóval egy olyan adásvételi szerződést íratott alá, amelyen vevőként egy nő ismerőse adatai és aláírása volt feltüntetve, ő pedig csak tanúként írta alá az okiratot. A férfi ezt követően az interneten 220.000 forintért eladásra kínálta a kocsit úgy, hogy elhallgatta annak motorhibáját.

Az elkövető a hirdetésre jelentkező vevőt tévedésbe ejtette, amikor úgy adta el neki az autót, hogy annak tényleges műszaki állapotáról nem számolt be, és azt állította, hogy azt felesége árulja. Ennek a valótlan állításnak megfelelően a szerződést a férfi egy nő ismerőse írta alá eladóként, aki így segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetésében.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését, míg a nővel szemben közérdekű munkabüntetés alkalmazását indítványozta. Az eljárás jelenleg a Székesfehérvári Járásbíróságon van folyamatban – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!