Jobbulást!

2021.03.16. 14:26

Balesetet szenvedett a DKKA gyúrója

Bába Mihály közlekedési balesetet szenvedett kedd délelőtt Dunaújvárosban, mely után mentővel kellett kórházba szállítani őt.

Feol.hu

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Robogóval karambolozott egy személyautó Dunaújvárosban, a Dózsa György út és a Bocskai István utca találkozásánál. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót. A helyszínre a mentők is kiérkeztek.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Nem sokkal a karambol után kiderült, hogy a balesetben érintett motort a dunaújvárosi sportélet egyik ikonikus alakja, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia masszőre, Bába Mihály vezette. Minderről Gurics Attila, a DKKA menedzsere tájékoztatta a duol.hu-t, aki azon túl, hogy a szakmai stáb tagját kórházba szállították, egyelőre nem tudott információt mondani az állapotával kapcsolatban.

– Nagyon szomorúan és megdöbbenten értesültünk a rossz hírről, a felnőtt csapat és a DKKA teljes közössége egy emberként izgul és szorít Misiért. Azt hiszem, nagyon nem kell ecsetelnem, hogy ő milyen fontos láncszem, mind szakmailag, mind emberileg. Nagyon reméljük, hogy hamarosan ismét közöttünk lehet – tette hozzá.

Bába Mihály, „Bábamisi”, avagy Bubu, ha mást nem említünk róla, csak annyit, hogy harminchat éve a női kézilabdázók gyúrója, már sokatmondó információt kap mindenki. A sztálinvárosi születésű sportmasszőr végzettségét tekintve gépszerelő lakatos, de az 1970-es években első osztályú, bajnoki dobogós birkózó volt. Közben a Dunai Vasműben dolgozott. 1985 óta a női kézilabda szakosztály alapembere. 2003-2009 között három szövetségi kapitány mellett is dolgozott a válogatottnál, így részese egy világbajnoki és egy Európa-bajnoki bronzéremnek. A Dunaferr női kézilabda csapatának valamennyi sikerénél közreműködött, számtalan világnagyságot tekinthet barátjának.

Bába Mihály
Fotó: DKKA
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!