Frissen Fejérből

2024.07.25. 09:24

Tizenöt évig tartották rabszolgasorsban a férfit

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosbítását indítványozta abban az ügyben, melyben a vádlott embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott egy férfit.

Gombor Lili

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A tényállás szerint a vádlott 2008-ban rábírta a 25 éve hajléktalan sértettet, hogy a sárbogárdi ingatlanára költözzön, lakhatásért és élelemért cserébe gondozza az állatait. Ezután a sértett szállása a víz és fűtés nélküli istálló volt, eközben napi 12 órát dolgozott, többször éhezett. A vádlott családja is az ingatlanon élt, azonban a házukba a sértett nem léphetett be. Amikor a vádlott távol volt, annak édesanyja felügyelte a sértettet, határozta meg a munkáját. Anya és a fia többször bántalmazták a sértettet, aki a kiszolgáltatott helyzete miatt mindent eltűrt. A sértett végül 2023 augusztusában megszökött, az utcán egy rendőr felfigyelt rá, majd a kimerült és elhanyagolt külsejű férfit hajléktalanszállóra kísérte.

A Székesfehérvári Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette és testi sértés bűntette miatt a férfit öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra, a nőt pedig két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a férfi büntetésének a súlyosbítása, a férfi és a védője enyhítés érdekében fellebbezett. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik – áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!