igényfelmérés

2017.09.30. 09:00

Kell vagy felesleges a babakocsis sétány Fehérváron?

Decemberre tervezik az Aszalvölgyi ároknál épülő futópálya és a másik oldalon, a patak mellett vezetett sétány átadását. A helyszínen nyilatkozó lakók szerint a füves árokpart megmaradása jobb megoldást jelentett volna.

FMH

A múlt heti feltúrt állapot még az alapozó munkákat mutatja – a témára a kivitelezés tükrében még visszatérünk

Fotó: Pesti Tamás

A Pozsonyi út egyik felén, az élelmiszeráruház mögött gőzerővel dolgoznak a gépek, épül a rekortán futópálya. A szemközti részen, a korábban a patak melletti füves részen sétálók, kocogók egy hosszában húzódó, a múlt héten még csak betonszegéllyel rendelkező, földdel töltött ásott résszel szembesülhettek. Ezt már elkezdte a kivitelező feltölteni, a tervek szerint legfelül mosott murvaréteget kap a terület. Ottjártunkkor nyolc környéken lakóval találkoztunk, nem mindenki tudta, mi készül. A korábbi igényfelmérés szerint viszont szükség van a futópályára és a sétányra is.

A sétány legelején lakó Kiss Elemér szerint a széles füves árokparton eddig is tudtak sétálni errefelé az emberek, így a külön e célra kialakított, betonszélű sávnak nem látja értelmét. Megkérdeztünk néhány arra járót, volt, aki szerint jobb lett volna a közeli játszótérre fordítani ezt az összeget, más úgy nyilatkozott, egyelőre nem látja, mi is alakul pontosan a Pozsonyi útnak ezen az oldalán, meg kellene várni a kivitelezés végét. Deák Lajosné, a körzet képviselője szerint a beruházás feleslegességét még igen korai lenne kijelenteni.

A múlt heti feltúrt állapot még az alapozó munkákat mutatja – a témára a kivitelezés tükrében még visszatérünk
Fotós: Pesti Tamás

- Jelen ismereteink szerint nagy a várakozás a létesítmény iránt. A környéken lakók általam megírt tájékoztatót kaptak a beruházásról, lakossági fórumot is tartottunk. – A képviselő hozzáteszi, a meglévő és épülő sportterületet összekötő sétányhoz azért készíttetnek kerti szegélyt, hogy az megakadályozza az elgazosodást. A sétányon egyelőre durvább kőzúzalék van, de mosott murvát terveznek rá elteríteni, amely futáshoz, sétáláshoz is alkalmas lenne, és a babakocsival közlekedőknek is biztonságos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában