Fejér megye

2017.09.28. 13:42

Pedagógusok értékeltek – a tanárhiányról is szó volt

A megyei titkároknak tartott tanévnyitó értekezletet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Az évértékelésen túl az aktuális problémákkal is foglalkoztak.

Bokros Judit

Megyei intézményekből érkeztek a titkári értekezletre (Fotó: Nagy Norbert)

A József Attila Középiskolai Kollégiumban, csütörtökön rendezték az értekezletet, amelyen a PSZ megyei szervezetének titkárai vettek részt. A találkozón megjelent a szakszervezet alelnöke, Szabó Zsuzsa is, aki lapunknak elmondta: ilyenkor minden megyében értékelik az elmúlt év munkáját, s meghatározzák azokat a feladatokat, témákat, amelyek képviseletét a kollégák rájuk bízták.

A tanévkezdés egyik legégetőbb gondja a pedagógushiány. A probléma orvoslására a szervezet is megtette javaslatait – mondta az alelnök, akitől megtudtuk még: az alakuló új Nemzeti Alaptanterv (NAT) tervezetét augusztusban megkapták. Ezt jelenleg a megyékben dolgozó alapszervezeti kollégák értékelik, majd a szakszervezet egységes véleményt alakít ki.

Megyei intézményekből érkeztek a titkári értekezletre (Fotó: Nagy Norbert)

A találkozón a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Török Szabolcs is beszélt. A 2017-es évet fordulópontnak nevezte az 59 önálló tankerületi központ megalakulása miatt, mert így jobban figyelembe vehetők a külön intézményi igények. A tapasztalatok szerint az intézményvezetők is újra több jogkörrel rendelkeznek, például az alkalmazottak kiválasztása terén. A pedagógushiányra az igazgató is kitért, s elmondta: hirdetik a tanítói állásokat, és amíg azok betöltetlenek, óraadókkal oldják meg a szakos ellátást. A nyugdíjas kollégák kapcsán szintén megoldás lehet a visszafoglalkoztatás óraadóként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában