Székesfehérvár

2017.10.09. 06:30

Melegség a hideg estén – Fáklyás felvonulást tartottak az állatokért

Fény a sötétben: a kísérő lámpások, fáklyák világossága mellett a szemekben felcsillanó remény is megjelent szombat este.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

Remény azért, hogy az emberek minél hamarabb megértsék, felelősek azért, amit megszelídítettek, és azért is, ami bár vadon él, tiszteletet érdemel: egyszóval minden állatért. Erre igyekezett felhívni a figyelmet – az állatok világnapja alkalmából szervezett fáklyás felvonulással – a Herosz Fehérvári Állatotthon és a Dog Garden Kutyapanzió, Kutyanapközi és Kutyaiskola. Az állatotthon nevében Krepsz Gyöngyi telepvezető, míg a Dog Garden nevében Győrfi Henriett kutyatréner köszöntötte a megjelent felvonulókat.

Viza Attila önkormányzati képviselő a világnap eredetéről beszélt. Arról, hogy az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálának napja 1931 óta az állatok napja is. Az akció kezdetben a vadon élő állatok pusztulásának a megfékezésére hívta fel a figyelmet, később kaptak kiemelt szerepet a háziállatok és a felelős állattartás.

Kutyák és gazdáik is barátkoztak egymással a sétán, amely a Fehér Palota Üzletközponttól a Hotel Magyar Királyig tartott
Fotós: Szanyi-Nagy Judit

A rendezvényen a Herosz által meghirdetett rajz- és novellaíró pályázat eredményeit is ismertették. Az elkészült 55 rajz alkotói közül harmadik lett Garamszegi Hanga (Ráckeresztúrról), második Németh Adelina Andrea, az első helyen Boros Lilla Anna végzett. A tíz novellaíró közül a következő alkotók végeztek a dobogón: Takács Kata, Cseh Péter és elsőként Kozma Kata Fanni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában