Tehetségkutató

2017.10.14. 18:37

Fehérvár Hangja előválogató a kultúrtanszéken

Székesfehérváron, a Petőfi Kultúrtanszéken szombaton rendezték meg a rangos ének-zenei tehetségkutató verseny, az idei Fehérvár Hangja első válogatóját.

Gábor Gina

A Fehérvár Hangja verseny döntőjében 2015-ben elkápráztatta a zsűrit

Fotó: fehervarhangja.hu

A megmérettetésre összesen 55 fiatal jelentkezett a 14-29 évesek korosztályából. Minden versenyző egy-egy 3-3,5 perces dalt adott elő acapella, azaz zenei kíséret nélkül a kultúrtanszék színpadán. A jelentkezők pop, rock, jazz és musical műfajban választhattak dalokat.

A magyar előadók közül például a most népszerű Ismerős Arcok formáció, Pápai Joci és Janicsák Veca dalait választották a fiatalok, a külföldi előadók közül az AC/DC-től Eric Claptonon át Leonard Cohenig sok ismert előadó számaival szerepeltek a versenyzők.

A szombati előválogató zsűrije háromtagú volt: Fehér Adrienn énekes és színész Magán Olivér zenész valamint Vörös Tamás zenész 24 tehetséget juttatott tovább az elődöntőbe. A nyilvános elődöntő novemberben lesz, akkor a zsűrihez Pásztor Anna énekes is csatlakozik majd.

Vezető képünk illusztráció a 2015-ös Fehérvár Hangja döntőjéből

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában