Településképi Arculati Kézikönyv

2017.11.08. 20:05

Csütörtökön már látható az új változat

Ismét véleményezhették a város lakói a velencei Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) eddig összeállított dokumentációját.

S. Töttő Rita

Lakossági fórum a kézikönyvről

Fotó: Igari Balázs

A szükséges rendelet megalkotásának határidejét kitolták, közben pedig a város azon gondolkodik, hogy a lakók segítése érdekében főépítészt alkalmaz.

Lakossági fórumon adott ismét teret a város vezetése a Településképi Arculati Kézikönyv, azaz a TAK véleményezésének. A szerdai alkalmon elhangzott változtatások várhatóan már csütörtökön láthatóak lesznek a város honlapján – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Koszti András polgármester, hozzátéve: november 16-ig bárki véleményezheti még a felkerült, javított dokumentumot. December 31-ig ugyanis kitolódott a korábban megszabott határidő – addigra kell megalkotni a helyi rendeletet és a TAK-ot.

Lakossági fórum a kézikönyvről
Fotós: Igari Balázs

A lakossági fórumon nem szorosan a kézikönyvhöz kapcsolódóan hangzott el a legtöbb kérdés, inkább a partfal rekonstrukcióról, a helyi értékekről esett szó. Ami mégis érintette a kézikönyv dokumentációját, azok az apróbb, mégis hitelesség és pontosság szempontjából lényeges kérések, igények voltak: így például a Velence történelmét meghatározó családnevek helyesírása, a török kori előzmények ismertetése, illetve például az, hogy ki volt a tervezője bizonyos épületeknek.

A polgármester emellett előrevetítette azt is: várhatóan alkalmazni fognak a közeljövőben főépítészt, aki a helyieket segíti, ha szakmai kérdés vetődik fel a kézikönyv kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában