székesfehérvár

2017.11.06. 19:04

Érdekes kérdések és válaszok az online fórumról!

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán hétfő reggeltől várta a kérdéseket, amelyekre folyamatosan válaszol. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket, és az azokra érkező válaszokat! A témakörök többnyire valamilyen közlekedési útszakasszal kapcsolatosak voltak, de akadt kérdés a strandról és a tömegközlekedésről is.

Horváth Csilla

Az első kérdés már reggel 8 órakor érkezett:

„Tisztelt Polgármester Úr!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Móri út, valamint a Fecske part utcái-nak (Gerle, Rigó) felújítása, mivel igen rossz állapotban vannak, tervbe vannak e a Saára Gyula-program keretein belül vagy azon kívül esetleg? Ha tervbe van ezen utak felújítása, mikorra várható a munkálatok megkezdése?”

A polgármester válasza:

„A város útfelújítási programja időben ütemezetten zajlik, sőt, várhatóan 2019-re tervezett beruházást 2018-ban fogunk megvalósítani. Ezekről decemberben illetve februárban dönthet majd a közgyűlés. Szükségesnek tartjuk a Móri út és kapcsolódó úthálózat felújítását is. A Móri út terveink szerint a Modern Városok Program keretében fog megújulni és a burkolatfelújítás mellett több csomóponti fejlesztést (Szent Vendel utca, Fecskepart utca, Keresztöltés út) és kerékpáros létesítményeket is tartalmaz. Jelenleg a tervezési munkák előkészítése, és Szabályozási terv módosítások előkészítése van folyamatban. A konkrét tervezés 2018-ban indul és a HÉSZ módosítását követően 2019. első felében rendelkezünk majd építési engedéllyel. Ennek ismeretében tudjuk a költségvetésben biztosítani a szükséges forrásokat.”

A visszajelzés sok ember számára szolgálhat hasznos információkkal!

Egy másik posztoló a fehérvári helyközi közlekedéssel kapcsolatban volt kíváncsi:

„Tisztelt Polgármester Úr! A volt Park Center, jelenleg ZONE Bevásárlóközpontban dolgozó kollégáim nevében szeretnék kéréssel fordulni Önhöz! Sajnos a munkába járás elég nehézkes, mivel nem a dolgozókhoz illetve a nyitáshoz vannak rendelve a buszjáratok! A legtöbb üzlet 9:00-kor nyit a dolgozóknak fél órával nyitás előtt ott kell lenni, a buszjárat pedig 8:50 körül ér oda! Vasárnap pedig nincs járat a Bevásárló központig, pedig már több mint egy éve visszahozták a vasárnapi nyitvatartást! Ha a buszjárat nem megoldható (esetleg korábban induljon, vagy sűrítsenek a járatokon) egy gyalogos közlekedési lehetőséget biztosítsanak a Tesco-ig, ahonnan több buszjárat közlekedik! „

A polgármester válasza:

„Köszönöm jelzését, megnézzük a buszjáratok indulási idejének módosítási lehetőségét, de elsősorban a csatlakozási kapcsolatokra kell figyelnünk, hogy a Felsővárosban élők el tudjanak érni más autóbusz-járatokat is.”

Volt, aki már a jövő nyárra gondolt:

„Üdvözlöm, a fogadóóra keretében érdeklődnék, hogy megkezdődnek-e a városi strand fejlesztési munkálatai és várható-e, hogy 2018 nyarára egy szép, új medencékkel bővített strandja lesz a városnak? Köszönöm.”

A polgármester válasza:

„Jó hírem van, hiszen a munkálatok már elkezdődtek. Mintegy 400 millió forintos fejlesztés keretében terveink szerint 2018. nyarán egy csúszdamedencét, egy élménymedencét és egy sprayparkot, azaz egy vizes játszóteret vehetnek majd birtokba a látogatók. A továbbfejlesztés a következő években egy szaunapark kialakítását jelenti majd, illetve tárgyalunk a Magyar Vízilabda Szövetséggel az uszodabővítés lehetőségéről. „

 

Az eredeti kérdéseket megtalálhatják a polgármester Facebook oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában