első advent

2017.12.05. 09:00

Gyertyával énekeltek a ráckeresztúri ovisok

A községi adventi koszorún az első gyertyát a Mosoly Óvoda képviselői gyújtották meg. Dienes Gábor alpolgármester rövid köszöntője után a Pillangó és a Napraforgó csoport műsora következett.

ráckeresztúri ovisok

A gyerekek fenyőfa alakban álltak, s papírgyertyával a kezükben, csillogó szemmel énekelték a Karácsony ünnepén kezdetű dalt. Elhangzott az Advent című Juhászné Bérces Anikó-vers is. A Pillangó és Napraforgó csoport tagjait Turi Tamásné, Kónya Istvánné, Garainé Máté Andrea, Rappai Szilvia óvodapedagógusok és Kiss Józsefné, Komlódi Sándorné dajkák készítették föl.

A polgármesteri hivatal előtt álló kopjafára került az ünnepi koszorú, melyet Árokszállási Istvánné készített. Az első gyertyát az óvoda vezetője, Baki Bálintné gyújtotta meg. A hangulatos műsor végén az óvodások maguk alkotta ajándékkal, karácsonyfás üdvözlőlappal lepték meg a jelenlévőket, a gyerekek szaloncukrot kaptak.

A helyi óvodások papírgyertyákkal énekeltek Fotó: Pátkai István

A második gyertyagyújtáson az iskolások műsorát láthatják majd az érdeklődők. Advent harmadik vasárnapján a civil szervezetek szerepelnek, a negyedik gyertyát pedig a hagyományokhoz hűen az egyházközség képviselői gyújtják meg a koszorún.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában