Jogtanácsosok, jogi előadók

2017.12.13. 12:30

Ötvenheten tettek esküt a Fejér Megyei Ügyvédi kamaránál

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamaránál tettek esküt kedden jogtanácsosok, jogi előadók, összesen 57-en.

Szabó Zoltán

Mikó Péter kamarai elnök előtt tették le az esküt

Fotó: Pesti Tamás

A 2018. január 1-től hatályos új Polgári eljárásjogi törvény szigorította az eljárásokat. A különböző intézményeknél, vállalatoknál, bankoknál, önkormányzatoknál, hatóságoknál dolgozó jogtanácsosoknak ügyvédi kamarai tagoknak kell lenniük ahhoz, hogy cégük, hivataluk, munkáltatójuk jogi képviseletét ellássák, jogügyleteket, szerződéseket köthessenek, és mindenekelőtt fellépjenek a bíróságok előtt. A teendőket az új ügyvédi törvény erre vonatkozó paragrafusai tartalmazzák. A jelentkezőknek október 31-ig kellett regisztrálniuk az ügyvédi kamaránál, erkölcsi bizonyítványt nyújtottak be, és kamarai tagság jogtanácsosi, jogi előadói esküt is tettek.

Mikó Péter kamarai elnök előtt tették le az esküt
Fotós: Pesti Tamás

A Fejér Megyei Ügyvédi kamaránál kedden összesen 57-en. Minderről határozatot kaptak. Január 1-től tehát kamarai jogtanácsosokként léphetnek fel. Mikó Péter, az ügyvédi kamara elnöke hangsúlyozta, hogy részt vesznek a nagyon fontos oktatásokon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában