Beruházás

2018.02.27. 10:30

Tavasszal az útburkolatot is megcsinálják a Távirda és a Kégl György utcában

Egy uniós támogatásnak köszönhetően újulhat(ott) meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna-hálózata.

FMH

Csaknem 168 millió forintos támogatásból újulhat meg a „Távirda–Kégl György utcai csapadékcsatorna rekonstrukciója” című pályázat két névadó utcája, pontosabban azok csatornahálózata. A pályázati forrást kiegészítve Székesfehérvár önkormányzata az érintett útszakaszokon a szükséges ivóvíz- és szennyvízvezeték-rekonstrukciót, valamint az útburkolat-felújítást is megvalósítja ‒ derül ki az önkormányzat sajtóközleményéből. Mint ismeretes, a Távirda utcára vonatkozó kivitelezés már lezárult. A Kégl György utca építése tervezetten 2018 tavaszán kezdődik, az ideiglenes forgalomkorlátozásokról folyamatosan tájékoztatást kapnak a projekt során az ott lakók és a közlekedők.

A felújítás előtt álló Kégl György utca Fotó: Önkormányzat

Az október 31-ére tervezett határidőre a két utca víziközmű-hálózata, valamint az út- és járdaburkolat újul meg. Az ivóvíz- és szennyvízvezeték rekonstrukciója a Víziközmű Fejlesztési Alapból, az útburkolat felújítása a Saára Gyula-program keretében valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában