korszerű tudású utánpótlás

2018.03.09. 20:00

Egy szinttel feljebb léptek – emelet került a Dr. Entz Ferenc szakiskolára

A gazdától a kistermelőn át a mezőgazdasági gazdasszonyig számos olyan szakember kerül ki a Dr. Entz Ferenc velencei iskolájából, akikre a környéken is nagy szükség van. A megfelelő oktatási háttérhez elengedhetetlenek az olyan fejlesztések, mint amilyet pénteken zártak le és ünnepeltek meg. A 250 millió forintos emeletráépítés hivatalos záróünnepségén a földművelésügyi miniszter adta át szimbolikusan az intézmény kulcsát.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Az egységes intézményfejlesztési koncepcióban, amely meghúzódik a Földművelésügyi Minisztérium törekvéseiben, célul tűztük ki, hogy a magyar mezőgazdaság számára korszerű tudással rendelkező, utánpótlást jelentő fiatal szakemberek minél nagyobb számban kapjanak megfelelő képzést, és lépjenek be a gazdatársadalomba, az élelmiszer-feldolgozásba, a környezetvédelembe – emelte ki köszöntőbeszédében Fazekas Sándor. A földművelésügyi miniszter a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola főépület-bővítésének záróünnepségén üdvözölte a velencei szakiskola 250 millió forintos nagyságrendű fejlesztését.

A beruházás során új tantermek, szertárak, nyelvi labor, irodák, vizesblokkok kaptak helyet az épület új emeletén.  Az eseményen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta: további beruházásokra is készülnek az iskolában: a 280 millió forintos energiatakarékossági fejlesztés áprilisban indul. Ősszel pedig indul a következő projekt: a Magyar Kosárlabda Szövetség Velence városával együttműködve szintén pályázat útján épít meg egy kosárlabdacsarnokot az iskola területén.

– Mindez azt a célt szolgálja, hogy az intézmény képzései kellő szakmai, technikai és oktatási háttérre tudjanak támaszkodni – mondta el a miniszter, aki az iskola szimbolikus kulcsát átadta Stossek Balázsnak. Az iskola igazgatója kiemelte: – Mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ez a megújulás ne csak a tárgyi környezet megújulása legyen, hanem pedagógiai, szakmai tekintetben is egy emelettel feljebb lépjünk.

L. Simon László József Attila-díjas író, országgyűlési képviselő külön kifejezte köszönetét többek közt Turcsányi Sándorné nemrég nyugdíjba vonult igazgatónak, akinek az állhatatos küzdelme kellett ahhoz, hogy a beruházás megvalósulhasson. Majd kiemelte: – Ez egy nagy múltú, jó tanári gárdával rendelkező iskola, melynek jó esélye van arra, hogy továbblépjen. Erre garancia a térség fejlődése és a város partnersége is.

Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő pedig a jövőre célozva hozzátette: – A kormány célja, hogy az oktatás mindenütt az országban jó körülmények között, minél magasabb színvonalú legyen, hogy a végzett diákok meg tudjanak felelni a kor kihívásainak. Bizony e cél elérése érdekében az elmúlt nyolc évben volt munka bőven, és van is még sok tennivalónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában