Balesetmegelőzési ülés

2018.03.23. 08:00

Emelkedett a járműforgalom Fejér megyében

Van, aki előbb fékez, utána indexel, más nem veszi fel a forgalom ritmusát. Ők mind veszélyforrást jelentenek az utakon.

Szanyi-Nagy Judit

A statisztikákról Kaposvári Károly (jobbra) tájékoztatott

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Szokásos éves ülését tartotta szerdán a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A bemutatott statisztikákból kiderült: a járműforgalom tovább emelkedett, s ‒ ahogyan Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendőrfőkapitány-helyettes fogalmazott ‒ az autók száma soha nem látott magasságokba szökött. Az állítást Kaposvári Károly rendőr alezredes, megyei közlekedésrendészeti osztályvezető támasztotta alá: az országban közel négymillió autó közlekedik.

Ezzel párhuzamosan a személyi sérüléssel járó és a halálos balesetek száma is nőtt, Fejér megyei útjain 2016-ban 28-an, tavaly pedig 31-en vesztették életüket közlekedési baleset során. A korábbi években a pénteki és szombati napokon történtek a személyi sérüléses balesetek, tavaly a hétfői napok domináltak. 2017-ben nőtt a délutáni balesetek száma, több gyalogos (25) és kerékpáros (53) okozott balesetet. A fehérvári rendőrkapitányság te­rületén 8 halálos, 84 súlyos és 185 könnyű sérüléssel járó szerencsétlenség történt; ittas vezető nem okozott tragédiát. A legtöbb személyi sérüléses megyei baleset Fehérvár, Gárdony és Dunaújváros területén történt ‒ tudtuk meg.

A statisztikákról Kaposvári Károly (jobbra) tájékoztatott
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A rendőrség fő célja a közlekedési balesetek megelőzése. Így számos, a fiatalokat is megszólító programot szerveznek, akiket emellett egy tanító célú robottal is megfognának. A figyelemfelhívás érdekében a 62-es számú főútnál egy Közúti Baleseti Emlékhely kialakítását tervezik ‒ további átalakítások mellett, melyeket más szervezetekkel közösen végeznek. E kapcsán szó esett a megújuló 81-es főútról (Mór és a megyehatár között), illetve a Dunaújváros‒Sárbogárd, Csákvár‒Bicske és Soponya‒Káloz utakról, valamint körforgalmak átépítéséről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában