másfél kilométer hosszan

2018.03.26. 12:55

Három utcát is érint a járdafelújítás Székesfehérváron

Az Agyag utca, a Hajnal utca és az Orgona utca újul meg május 31-éig bezárólag. A munkálatok húsvét után kezdődnek.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Számos lakót érintenek a három utca felújítási munkálatai.

– A járdák kétféle minőségben, aszfaltosan, illetve térkövezve készülnek el, mintegy 1,5 kilométer hosszan – tudtuk meg a városrész önkormányzati képviselőjétől, Földi Zoltántól. A képviselő arra is kitért, hogy az Agyag utcában és az Orgona utcában egy-két bokrot, tuját ki kell majd vágni annak érdekében, hogy a járdák teljes mértékben használhatók legyenek a kisgyermekes és a babakocsival közlekedő családok számára is.

Az Agyag utca páros oldalán térkőburkolatot építenek, a Hajnal és az Orgona utcába aszfaltburkolat kerül.

Fotós: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Mint azt a képviselő hangsúlyozta: a járdák gyalogos és kerékpáros közlekedésre alkalmasak, az autók súlyát azonban már nem bírják el, így azokon a közlekedők lehetőleg ne parkoljanak.

A három járda közel 61 millió forintból valósul meg: az Agyag utca bruttó 16,5 millió forintba, a Hajnal utca bruttó 18,4 millió forintba, az Orgona utca új burkolata pedig bruttó 25,8 millió forintba kerül. A tárgyi beruházás a székesfehérvári városgondnokság ÚT 2017–19 programjának keretében jön létre.

A munkaterületet hétfőn adták át, a műszaki átadás pedig május 31-én lesz. A munkálatok – annak érdekében, hogy nyugodtan teljenek az ünnepek – húsvét után indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában