Fejér megye

2018.03.03. 09:30

Rajzpályázat: Utakat álmodtak a gyermekek

Tisztaság, építkezés, munkagépek és játszó alakok – leginkább ezek az elemek köszönnek vissza a nyertes pályamunkákról.

Szanyi-Nagy Judit

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett Álomút című gyermekrajzpályázatra több mint 2500 pályamű érkezett szerte az országból. A ki­írók öt pályázati kategóriában, az 1–2., 3–4., 5–6. és 7–8. osztályosok, valamint a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1‒8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek köréből várták a pályamunkákat. Bár a kategóriánkénti fődíjakat a megyén túlról zsebelték be, a 164 nyertes alkotó között több Fejér megyei gyermek is van. A kategóriagyőztesek egy-egy osztálykirándulást nyertek, míg a további ‒ így a megyei ‒ díjazottak február végén egy oklevelet és egy ötezer forint értékű ajándékutalványt vehettek át. Ők név szerint: Füri Fanni (Szfvár, Bory Jenő, 7. osztály), György Marcel (Szfvár, Rákóczi, 2. o.), Koren Dorka Aletta (Szfvár, Széna téri, 3. o.), Kovács Cintia (Mezőfalva, 4. o.), Richter Dániel (Velence, Fejér Megyei Általános Iskola, 6. o.), Tóth Előd Levente (Szfvár, Rákóczi, 2. o.) és Varga Andor Bertalan (Szfvár, Rákóczi, 2. o.). A gyermekek mellett két Fejér megyei pedagógust is elismertek: Szabó Lorettát (Szfvár, II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) és Varga Andrea Juditot (Velence, Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és EGYMI).

A pályázat célja az volt, hogy a gyermekek már fiatalon megismerkedjenek a közlekedéssel, a környezet és az utak kapcsolatával. Ez a célkitűzés ‒ látva a rajzokat ‒ sikeres volt: a megyei alkotók munkáin útlezárások, faritkítás, útjelző táblák, hóesés és munkagépek hada köszön vissza ránk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában