Újraindult az éveken át népszerű program

2018.05.02. 09:00

Ismét beindult a nosztalgiabuli Csákváron

Kiss László és barátai 24 évvel ezelőtt rendezték meg az első majálist, valójában annak megünneplésére, hogy közös összefogással rendbe hozták az Úttörő teret.

Borsányi Bea

A mazsorettek látványos felvonulása Fotó: Némedi István

Már azon a rendezvényen is volt főzés és kispályás foci, no meg játékok a gyerekeknek. Az évek folyamán annyira kinőtte magát az esemény, hogy egy-egy alkalommal több mint ezer ember fordult meg a programokon. Tizenegy év után aztán véget ért a sorozat. Tavaly döntöttek úgy, hogy felélesztik a baráti majálist. A szervezésbe Kiss László cége mellett a Vaskapu Hagyományőrző Egyesület is bekapcsolódott, de a programok színesítésében nagy része volt számos más civil szervezetnek is, illetve képviseltették magukat többek között a katasztrófavédők és a rendőrség is.

A mazsorettek látványos felvonulása Fotó: Némedi István

A program kora reggel a főzőversenyben részt vevő csapatok – közöttük a Kárpátaljáról, Rahóról és Csász­lócról érkezett két gárda – helyének kijelölésével és a kispályásfoci-bajnokság sorsolásával indult. Már dél­előtt sem unatkoztak a nagy, füves területre kilátogatók, hiszen a gyerekeknek volt arcfestés és kézműves sátor, de beülhettek egy rendőr­autóba is – szólt is a sziréna szinte egész délelőtt –, valamint a katasztrófavédőknek köszönhetően játékos tűzoltásban is részt vehettek. Kora délután indultak a színpadi programok: kórusok és tánccsoportok léptek fel. A délután egyik fénypontja a fúvószenekari kísérettel felvonuló mazsorettek voltak. A katasztrófavédők segítségével talpra állt a feldíszített májusfa, és hatalmas tábortüzet is gyújtottak, este pedig a Viking zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában