Ünnep a nádfedelesben

2018.05.25. 08:30

Összecsendült két pohár, a hölgyek férjeiket köszöntötték a sárbogárdi férfinapon

A borbarát kör hölgyei harmadik alkalommal köszöntötték férjeiket a férfiak napja alkalmából, jelesül Ivó napján. A nevezetes délutánon hamar benépesült Horváth Istvánék rétszilasi nádfedeles terciája.

V. Varga József

Cintányéros cudar világ… – Rabó Noémi és Kovács Szilárd énekes, a sárhatvani női kar és a házigadák

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az első nemzetközi férfinapot 1999. november 19-én tartották Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Hazánkban 2009-től szerveznek a férfinaphoz köthető rendezvényeket. A fő szervező Oláh Gizellától hiába is akartam megtudni: most akkor elkéstek, vagy túl korán vannak a férfinapot tekintve, elhessegetett: igazán, igyak már valamit. Májusban jobb az idő, s szerintük Ivó napjához jobban illik a „fennforgás” – könyörült meg végül rajtam.

Aztán futott, és eltökélten mikrofont ragadott: – Emeljük poharunkat a férfiakra, akik természetesen ugyanazt csinálják ma is, mint mindennap: családokat, értékeket és civilizációkat védelmeznek, előrébb mozdítják találmányaikkal a világot, és a nemek egyenlőségéért küzdenek…

 

Gizike szinte egy szuszra mondotta mindezeket, majd a kellő hatásszünetet követően imígyen folytatta mondandóját: – … valamint megoldanak mindent szerelő nélkül, az összes meccset megnézik a tévében, a tejesdobozt üresen is visszarakják a hűtőbe, és egyáltalán nem érdekli őket, ha nem hajtják le a WC- tetőt! De ne szaporítsuk a szót: Egészségünkre!

Szerencséd van, hogy a végén rátapintottál a lényegre! – tódították a férfiak.

Cintányéros cudar világ… – Szabó Noémi és Kovács Szilárd énekes, a sárhatvani női kar és a házigadák
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Mosolygott, diskurált mindenki, összecsendült nemcsak két pohár, és a hangulat csak fokozódott, amikor Szabó Noémi és Kovács Szilárd operettmelódiákkal, a Sárhatvan Klub női kara pedig tiszta forrásból való népdalokkal lágyította el a szíveket.

A hopmester sorra köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül ez az este nem jöhetett volna létre. Az ízletes vacsorát Somogyvári Katalin doktornő prezentálta, a finom süteményeket az asszonyok, a jófajta itókákat meg a borosgazdák. Aztán táncra perdült mindenki, a talpalávalót Vörös József húzta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában