Júliustól kötelező

2018.06.23. 10:00

Elindult a számlaadat-szolgáltatás regisztrációja

A kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki.

FMH

Célszerű lesz a számlatömböt számlázóprogramra cseré

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Függetlenül attól, hogy a számlát számlázóprogrammal vagy kézzel állítja ki valaki, mindenképpen regisztrálnia kell a NAV online számlarendszerében, hogy az adatszolgáltatást el lehessen végezni. Mostantól elérhető a regisztrációs felület: https://onlineszamla.nav.gov.hu/regisztracio„ target=”_blank„ ” rel=„nofollow” . A regisztrációt annak kell elvégeznie, aki az adott vállalkozás nevében a NAV előtt törvényes képviselőként vagy állandó meghatalmazottként eljárhat – figyelmeztet a NAV.

Célszerű lesz a számlatömböt számlázóprogramra cserélni
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A NAV online számla aloldaláról két kattintással az ügyfélkapu bejelentkezési oldalára érkezik az, aki a vállalkozást képviseli, és aki sikeres azonosítás után megkezdheti a regisztrációt. Regisztrálni július elseje után is lehet, de legkésőbb az első adatszolgáltatással érintett számla kiállításáig el kell végezni a műveletet. A korábbi, tesztrendszeri regisztráció nem elegendő, mert az csak a tesztelés lehetőségét biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában