csaknem félmilliárd forintból újult meg

2018.07.06. 11:30

Miénk itt a Ligetsor! Parkolási tanácsok a megújult utcához

Bár már az elmúlt napokban birtokba vették az utca emberei a Ligetsort, a hivatalos átadó csak csütörtökön délután volt. A bejáráson a körforgalomnál láttunk még útjelző festékkel maszatoló szakit. Meglehet, most egy darabig ő volt itt az utolsó szerszámos ember.

Majer Tamás

Ahogy a polgármester is mutatja, a Koronás Park mellett párhuzamosan szabályos a parkolás

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A legfontosabb újság, amiről beszélni kell, az a parkolók kérdése. Nagy Zsolt, a polgármesteri hivatal közlekedési irodájának vezetője hosszan magyarázta, hogy a megújult utca mely parkolóiba milyen módon lehet, illetve kell beállni.

Nos, a Garzonház előtti parkolókba srégen kell beállni, és tolatva. A ferde helyek kiképzése és az utca ezen szakaszán felfestett záróvonal miatt csak a közvetlenül mellette lévő, a Mészöly utca felé tartó közlekedési sávból lehet ide visszatolatni. Ez azért van, hogy a most megvalósult új kerékpársávban közlekedő bringásokat ne üsse el egyetlen elinduló, figyelmetlenül kitolató autós se.

Ahogy a polgármester is mutatja, a Koronás Park mellett párhuzamosan szabályos a parkolás
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A másik sáv mellett párhuzamosan kell parkolni. Ott jártunkkor, szerdán a Koronás Park magasságában parkoló autók zöme egyébként nem így, hanem ferdén állt ezeken a helyeken. Arrébb már, a tóparton rendre a táblák szerint, helyesen sorakoztak a gép kocsik. Azért nem szabad ferdén állni, mert akkor a járművek hátulja kilóg a bicikliútra. E párhuzamos helyek mellett fut egy biztonsági sáv is. Ennek haszna is biciklisbarát. Arra jó, hogy kiszálláskor a sofőr vagy éppen a bal hátsó ülésen helyet foglaló utas ne nyissa rá a mögüle érkező kerékpárosra a kocsiajtót.

Várható, hogy a kerékpársávokat sokan használják majd. A Koronás Park, a Csónakázó-tó és a Bregyó is jó cél bicajjal! Cser-Palkovics András polgármester is azt emelte ki a bejárás előtt, hogy az egész városrész megújult az elmúlt évtizedben. Felértékelődött a környék.

No, ez így nem helyes. Látják, rálógnak az autók a kerékpársávra…
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Szigli István önkormányzati képviselőtől azt is megtudtuk, hogy a buszok is visszakerültek a Ligetsorra, továbbá nemsokára kihelyezik a térfigyelő kamerákat is. Képviselőtársa, Kovács Béla Sándor megköszönte a városrészen élők türelmét. 494,94 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból született újjá az utca. Megújult az útburkolat, a csapadékvíz elvezetésének rendszere, az új járdákon pedig jobb kedvvel lehet slattyogni, mint a régin lehetett. A Víziközmű Fejlesztési Alapból kicserélték az út alatt húzódó főellátó ivóvíz vezetékét, valamint a kiszolgált szennyvízcsatornát is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában