Bravó!

2018.07.16. 10:00

Tizedikek lettek a fehérvári szakácsok a malajziai világdöntőben

Kiválóan szerepeltek a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőben.

FMH

Adamek Balázs (középen) a Puskás Akadémián ételbemutatót rögtönzött Fotó: Zsohár Melinda

Szombaton este a gálavacsorával ért véget a 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szereplő szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat.

A megmérettetésen volt kikért szorítani, hiszen a felnőtt szakácsok között egy fehérvári étterem munkatársai, Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis (felkészítőjük Volenter István), a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis (trénerük Györgyicsek Péter) képviselték a magyar színeket.

Mindkét kategóriában kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők. Szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan mezőnyben, melyben a 6–12. helyezett csapatok között csak minimális különbségek voltak.

Vezető kép: Adamek Balázs (középen) a Puskás Akadémián ételbemutatót rögtönzött még tavasszal. Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában