2018.07.16. 10:00
Tizedikek lettek a fehérvári szakácsok a malajziai világdöntőben
Kiválóan szerepeltek a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőben.
Adamek Balázs (középen) a Puskás Akadémián ételbemutatót rögtönzött Fotó: Zsohár Melinda
Szombaton este a gálavacsorával ért véget a 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szereplő szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat.
A megmérettetésen volt kikért szorítani, hiszen a felnőtt szakácsok között egy fehérvári étterem munkatársai, Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis (felkészítőjük Volenter István), a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis (trénerük Györgyicsek Péter) képviselték a magyar színeket.
Mindkét kategóriában kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők. Szakácsaink a 10. helyen végeztek egy olyan mezőnyben, melyben a 6–12. helyezett csapatok között csak minimális különbségek voltak.
Vezető kép: Adamek Balázs (középen) a Puskás Akadémián ételbemutatót rögtönzött még tavasszal. Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap