fontos és meghatározó élmény

2018.08.07. 09:30

Anyatejes táplálásról, összefogással

Immár másfél évtizede együtt ünnepli Velence és Kápolnásnyék az Anyatejes Táplálás Világnapját.

Mátai Balázs

Hagyomány már a baba-mama program Fotó: önkormányzat

A két település védőnői fognak össze évről évre és szerveznek kiváló, előadásokkal, prezentációkkal, termékbemutatókkal egybekötött babás-mamás programot. Idén a kápolnásnyéki művelődési házban ismét színvonalas eseményt hozott össze segítőivel minden emberpalánta életének első és legfontosabb tápláléka köré fonódva Papp Judit és Torma Csabáné velencei, valamint Szita Ildikó kápolnásnyéki védőnő.

– Magam is három gyermekes édesapa vagyok, s bár a tapasztalatok már sokévesek, tökéletesen emlékszem, hogy a két lányom és a fiam egyaránt a lehető legtovább, nagyjából két éves korukig anyatejes kisbabák voltak, általuk testközelből tapasztaltam, mennyire fontos, mennyire meghatározó táplálék egy kis ember fejlődése tekintetében az anyatej. Rendkívül jó kezdeményezésnek tartom ezt a hagyományos rendezvényt, így nem is lehet kérdéses, hogy maximálisan támogatom. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Velencén az országos átlagnál is jóval magasabb a születések aránya, az újszülöttek száma, s városunk a fiatal családok körében is igen népszerű, sokan választják közülük új otthonuknak településünket – mondta el az eseményen Velence polgármestere, Koszti András, aki hozzátette: szeretne abból is hagyományt teremteni, hogy személyesen látogatja és ajándékozza meg azokat a családokat, ahová éppen a közelmúltban „kopogtatott be a gólya”.

Hagyomány már a baba-mama program
Fotó: önkormányzat

Az eseményen a hasznos előadások és bemutatók mellett volt baba-mama torna, bábos mesekuckó, 3+1 totó, zumba bemutató, csiri-biri torna és játszóház, továbbá bemutatkozott a KRIO intézet és a Baba-barát Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Hagymásy László főorvos vezette, méltán elismert szülészeti osztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában