Vigyázzunk rá!

2018.08.30. 09:30

Új egészségmegőrző programok indulnak Fehérváron

Négy új programot kínál a székesfehérvári járásban élőknek az Egészségfejlesztési Iroda szeptember elejétől, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol többek között azt is elmondták, pályázati pénzből finanszírozzák őket.

Borsányi Bea

A programokról Keresztúry Lászlóné (j), az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője beszélt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arra Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok rámutatott, Székesfehérváron régóta működik az a széleskörű összefogás, amely az egészségfejlesztési programok megvalósítását jellemzi. Ennek is köszönhető, hogy a város sikeresen pályázott az Egészségfejlesztési programok megvalósítása a székesfehérvári járásban című projekttel, és nyert mintegy 90 millió forintot. Ebből két új munkatárssal bővült az iroda, amelynek felújított helységét októberben nyitják meg, és négy új lehetőséggel bővült az eddigi egészséggel összefüggő programok kínálata.

A programokról Keresztúry Lászlóné (j), az Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője beszélt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőtől indul a Szabadművelődés Házában egy szülésfelkészítő tanfolyam, ahol szakemberek segítenek a várandós kismamáknak a felkészülésben. Ugyancsak hétfőnként tartanak alakformáló tornát az István Király Általános Iskolában. Kedden került sor az első rehabilitációs tornára szív, és érrendszeri betegeknek a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában, szeptember 10-én pedig a Nordic Walking is beindul az Öreghegyi Közösségi Házban. A programok ingyenesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában