Akadályokat leküzdve

2018.09.19. 07:25

Környezettudatos közlekedésre motiválják a mezőszentgyörgyieket

Oklevéllel, érmével, csokival, kiállítási lehetőséggel és rollerrel.

Szanyi-Nagy Judit

Óvodások szemtől szemben az akadálypályával. Csoki volt a jutalom! Fotó: Kiss Péter

Megannyi országos megmozdulásban, így az Európai Mobilitási Héten is részt vesznek a mezőszentgyörgyiek. A rendezvény elsősorban az óvodásokat szólította meg: MobilOvi nevű programjukban a szervezők arra kérték a kisgyermekeket, hogy az intézménybe érkezzenek kerékpárral, rollerrel, gyalog vagy bármilyen környezetbarát eszközzel. A kérés teljesült: a kétkerekű eszközök láthatóan gyűltek, a szabadtéren felállított akadálypályát pedig sorra sikeresen vették a fiatalok.

Óvodások szemtől szemben az akadálypályával. Csoki volt a jutalom! Fotó: Kiss Péter

A hullahopp karikával, bójákkal és kispaddal nehezített pályát teljesítők papírérméket kaptak, melyeket aztán csokoládéra válthattak be. Az iskolások is „versengtek” egymással. A környezetbarát eszközzel érkezők ugyancsak csokit kaptak, az arányaiban legjobban teljesítő alsós és felsős osztály tagjai pedig egyéb ajándékok tulajdonosaivá váltak. A meglepetés motiváló volt, hiszen mind a négy felsős osztály összes tanulója környezetbarát módon érkezett az iskolába – tudtuk meg Kiss Péter szervezőtől, aki azt is elmondta, az ajándékozandó sporteszközök beszerzéséhez egyedi támogatási igényt nyújtottak be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, ahonnan el is nyerték a szükséges forrást. Az aktív napok folytatódnak: a környezettudatos lakosok ajándékot kapnak, a hibátlan totót kitöltők pedig esélyt arra, hogy megnyerjenek egy rollert!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában