Kézművesek tere, kulturális műsor, tábortűz

2018.10.01. 07:05

Harmadik alkalommal hívták életre a Jenői Alkotói Társulás kiállítását

A gondolat szellemi pártfogója Körmendi Gitta költő, mellyel a kézműves értékek, a kreativitás és az amatőr tehetségek bemutatását tűzték ki célul.

V. Varga József

Az alkotói nap programjait az Itthon vagy – Magyarország, szeretlek! rendezvénysorozat sorába illesztették. A szombat délelőtt a kézműves bemutatókra és az íjászatra fókuszált: Bálint József faszobrász láncfűrészes fafaragással operált, megmutatta munkáit Stirbu Viktor moldvai fafaragó, Pál Zsuzsanna meseház kerámiákkal érkezett, Budai Magda és Feldhoffer Krisztina mázas kerámiákat hozott, illetve agyagos bemutatót tartott, az íjászatot Suplicz Anna Adél irányította.

A kislány és a fából faragott medve
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A tüskevári jurtát mindenki megcsodálta, a gyerekekre játszóház várt. „A mi kis falunknak élő, aktív szellemi értékei vannak” – hangsúlyozta Kerekes Ildikó polgármester a délutáni könyvtárbeli megnyitón. A kiállításra vagy kéttucatnyian hozták el alkotásaikat, hegedűszóval közreműködött Kovács József, szavalattal Fisterné Marika.

 

A népeket süteménykiállítással és – kóstolóval fogadták, fellépett számos óvodás és iskolás, a Jenői Asszonykórus, a Szélszirom Klub és a Tűzrőlpattant Menyecskék. A program este tábortűzzel, szalonnasütéssel és közös énekléssel fejeződött be Szent Mihály napján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában