A megyeszékhely tíz év után kapott ismét díjat

2018.10.10. 10:00

Sokat tesz az idősekért Székesfehérvár Önkormányzata

Az Idősek világnapja alkalmából részesült Idősbarát Önkormányzat Díjban Székesfehérvár.

ÖKK, FMH

A díjátadó gálát zenés műsor színesítette

Fotó: ÖKK, FMH

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán köszöntötte a világnap alkalmából a társadalom szépkorú tagjait, valamint elismerte azokat az intézményeket és önkormányzatokat, amelyek kiemelten foglalkoznak ezzel a korosztállyal. A vendégeket Kásler Miklós miniszter köszöntötte, s beszédében egyebek mellett elmondta: az idősek pótolhatatlanok és példamutatóak. Utalt arra, hogy 2018 a Családok éve, a családok pedig a nagyszülők köré épülnek.

A gála alkalmával először a családügyi és szociális területen végzett munkáért adták át az Idősekért Díjakat. Ezután Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mondott köszöntőt, s úgy fogalmazott: a díjátadón azoknak a hétköznapi hősöknek a munkáját ismerik el, akik közöttünk élnek és szolgálnak. Valamint olyan településeket vezetnek, ahol nagyon jó idősnek lenni.

– Igyekszünk mindent megtenni, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ami nemcsak a legkisebbekről és a kisgyermekesekről való gondoskodást jelenti, hanem egyben az idősbarát gondolkodást is! – fogalmazott a politikus.

A díjátadó gálát zenés műsor színesítette
Fotó: Simon Erika/ÖKK

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár szavai után az ünnepség az Idősbarát Önkormányzat Díjak átadásával zárult, melyet 15 éve nyerhet el minden olyan pályázó önkormányzat, amely sokat tesz a szépkorúakért, s a törvényben előírtaknál több figyelmet fordít az idősekre. Idén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – tíz évvel az előző elismerést követően ismét – Idősbarát Önkormányzat Díjban részesült. A megyeszékhely mellett még öt önkormányzat vehette át a címet és az azzal járó emléktáblát, oklevelet. Székesfehérvárt Cser-Palkovics András polgármester képviselte a rendezvényen, s kiemelte: a díj sokak munkáját igazolja vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában