interaktív előadás és odafigyelés

2018.11.14. 15:00

Látványos színdarab az egészségért – A cecei iskola témahetében

A cecei iskolában nem ritkák a különféle témahetek. Most az egészséget állították a középpontba.

Boros Lilla, Szanyi-Nagy Judit

Lelkes gyermeksereg fogadta a szegedi előadókat, akiket bármikor szívesen viszontlátnak a cecei iskolában Fotó: az iskola

A minap a Szegedi Látványszínház jóvoltából egy előadást tekinthettek meg a Cecei Általános Iskola 1–4. évfolyamán tanuló napközis gyerekek az egészségtémahét keretében. A szervezők az épület emeletén található előadótermet varázsolták színházzá erre az alkalomra. Szegedről két előadóművész érkezett az iskolába. Az előadás témái az egészséges életmód köré épültek, vagyis a megfelelő táplálkozás és a mindennapos testmozgás fontosságát egy­aránt érintették. Mindemellett a körültekintő közlekedés legfontosabb szabályaira – például az úttesten történő átkelésre –, illetve az egymásra figyelésre és az előzékenységre is felhívták a figyelmet.

Lelkes gyermeksereg fogadta a szegedi előadókat, akiket bármikor szívesen viszontlátnak a cecei iskolában
Fotó: az iskola

A fiatal színészek a hamarosan ismét aktuális Mikulás-várás kerettörténetébe ágyazták a fontos tudnivalókat. E szerint a Télapó egyik segítő manója, Manóci az erdő közepén élő, szófogadatlan Döme malacot oktatta. Az interaktív előadás­ba természetesen bevonták a diákokat is: őket kérdezték a helyes étkezési szokásokról, az udvarias magatartásformákról, valamint meg­mozgatták őket egy közös tornával és énekléssel. Az előadás nagy sikert aratott. Mindezért pedig köszönet illeti a szervezőket és az előadókat, hiszen ez utóbbiak nagyon sok olyan témát érintettek – játékos formában –, amely az egészséges életmód erősítését szolgálja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában