A hagyományok szerint

2018.12.18. 07:20

Átszellemült és vidám rác karácsonyt ünnepeltek Ercsiben

Egyszerre volt áhítatos és vidám a helyi katolikus rácok karácsonyi összejövetele.

Bokros Judit

A Jorgováni Rác Kórus, amelynek Sziliné Viczkó Tímea is tagja

Fotó: önkormányzat

Az Ercsi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat hétvégén szervezte meg hagyományos év végi ünnepségét. Az Eötvös József Művelődési Házban családias, meghitt hangulatú rendezvény zajlott, amelyről a jókedv, a mulatozás sem hiányozhatott. Sziliné Viczkó Tímea, a nemzetiségi önkormányzat alelnöke elmondta: ilyenkor, az ünnepi gyertyagyújtás során a pap megáldja a termés- és ételszimbólumokat, így a kalácsot, a tartóba helyezett búzát, kukoricát, egyebeket. A nagy fehér gyertyát mindig egy korelnök, a legidősebb rác gyújtja meg, aki ezúttal Bilics Antal volt.

A Jorgováni Rác Kórus, amelynek Sziliné Viczkó Tímea is tagja
Fotó: önkormányzat

A kórus éneke után közös imádság következik, és elfogyasztják a bablevest. Mindez így zajlott ez alkalommal is. A műsorban a Jorgováni Rác Kórus, a Zorica Tánccsoport és gyermekek léptek föl. Az est vidám részében aztán a tököli Ledina zenekar játszott déli szláv zenét, s fogytak a házi pálinkák, borok, sütemények is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában