valódi versennyé vált

2019.01.15. 07:05

Keresztesi kolbásztöltést tartanak január 26-án

Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg január 26-án az aktív közösség tagjai a keresztesi kolbásztöltést. A több mint egy évtizedes hagyomány három éve valódi versennyé vált.

Palocsai Jenő

Szorgoskodnak a résztvevők

Fotó: Archív

A közel fél mázsa alapanyagot a Sárkeresztesért Egyesület biztosítja évről évre a maximum nyolc induló csapat számára, tudtuk meg Gyovai Lászlótól, a szervezet elnökétől.

Az egymással küzdő egységek három főből állnak, és az eseményt az teszi igazán pikánssá, hogy a zsűrit éppen az induló csapatok vezetői alkotják, akik vakkóstolással értékelik az elkészült, vékonybélbe zárt csodákat.

Szorgoskodnak a résztvevők
Fotó: Archív

A szigorú bírák gyakran épp a saját maguk által készített finomságtól vonnak el pontokat, de éppen ez benne az izgalmas. A pontvadászat után következik az igazi, hagyományos megmérettetés, ugyanis a csapatok a kolbászokat a közösségi téren, különböző módszerekkel megsütik, és aztán ítél a nép.

Ezzel párhuzamosan a helyi asszonyok szép, szalagos fánkot sütnek, a farsang jegyében. A sok munka után jöhet a jól megérdemelt falatozás. Hogy kolbász vagy sütemény, egyre megy, egy jó helyi borral mindkettő kellemesen leöblíthető, és a helyi gazdák nem sajnálják senkitől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában