Virágos Magyarország

2019.02.08. 15:15

A legaktívabb helyi városszépítőket jutalmazták Velencén

A Velence Korzó dísztermében került sor csütörtökön a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny regionális projektzáró eseményére, amelyen a megmérettetés 2018-as, 25 éves jubileumi szezonját értékelték.

S. Töttő Rita

Fotó: Igari Balázs

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny csütörtökön tartott velencei jubileumi záróprogramjára meghívást kaptak a régió díjazott településeinek polgármesterei, képviselői, akik 10-15 perces prezentációkkal illusztrálták eredményes virágosító, illetve környezetszépítő tevékenységüket. A házigazda, Velence polgármestere, Koszti András nyitotta meg a rendezvényt, megköszönve a szervezők felkérését a rangos esemény záróprogramjának befogadására.

Fotó: Igari Balázs

A városvezető kiemelte, Velence a Virágos Magyarország verseny kezdete óta részt vesz a megmérettetésen és nem véletlenül ért el komoly sikereket. Benkő Istvánné vezetésével rendkívül rutinos, nagy szakértelemmel rendelkező csapat szervezi a virágosításokat és egyéb környezetszépítő tevékenységeket. Ezeken az alkalmakon a város apraja-nagyja jelen van, óvodások, iskolások, szülők, nevelők, intézmények dolgozói, s a rendkívül aktív helyi nyugdíjasok.

 

A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottságának elnöke, Csemez Attila a megmérettetés egyre növekvő jelentőségéről, népszerűségéről beszélt, kiemelve, hogy nem csak számában nőtt az elmúlt esztendőben a résztvevő települések száma, a nevezők minőségben is egyre magasabb nívón teljesítenek, ami rendkívül örömteli, hiszen ezzel az egész ország arculata lesz üdébb, zöldebb és virágosabb. Az eseményen Spanyárné Halász Szilvia alelnök, főzsűri-tag, székesfehérvári főkertész és Koszti András oklevéllel jutalmazta a virágosítás és környezetszépítés terén legaktívabb helyi intézmények, kollektívák, klubok képviselőit és több magánszemélyt. Összesen 33 elismerő oklevelet nyújtottak át – intézményi szinten elismerték a Zöldliget Általános Iskolát, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakgimnáziumot, a Velencei Meseliget Óvodát és a Dr. Ranschburg Jenő EGYMI-t, valamint többek közt oklevelet kapott a Velencei-tavi Rózsa I. sz. Nyugdíjas Klub, az Óvárosi Nyugdíjas Klub, valamint a Nosztalgia III. sz. Nyugdíjas Klub is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában