elismerés

2019.03.07. 07:00

A Családháló-díj három elismerése is Fejér megyébe került

A 2018 szülészete és a 2018 óvónője elismerés Fehérvárra, a 2018 munkahelyi bölcsődéje-díj pedig dunaújvárosi intézményhez került.

S. Töttő Rita

Három Fejér megyei díjazott is van az idei Családháló-díjjal elismert szakemberek és intézmények között. Ezzel az elismeréssel a Családháló online közössége a gyermekvállalásért, a gyermekek egészségéért felelősen tevékenykedő szakembereket, intézményeket tünteti ki. A szavazatok és a szakmai zsűri véleménye alapján 2018 szülészete a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya lett. Az indoklás szerint azért, mert a fehérvári szülészeten biztosított a családbarát elvekre épülő szülészet. Nagy gonddal készítik fel a családokat a szülésre, nyitott szülőszobával, az együttszülés lehetőségével, alternatív módszerekkel, a korai anya–gyermek kapcsolat biztosításával fogadják a szülőket Hagymásy László főorvos osztályán, ahol szabad orvos- és szülésznőválasztás van.

Németh Istvánné Éva, a Tulipános Tagóvoda óvónője
Fotó: Családháló

A fehérvári szülészet szakemberei fontosnak tartják a megszületést követő „aranyórát”, amikor az újszülöttek mind­végig a szülőkkel maradnak, továbbá biztosítják az újszülött korai mellre helyezését, a bőrkontaktust.

Németh Istvánné Pál Éva, a székesfehérvári Tulipános Óvoda óvónője a 2018 óvónője szavazáson nyerte el a Családháló-díjat. A szakember óvónői pályafutását 1979-ben, éppen negyven éve kezdte ugyanebben az intézményben, amelyet akkor még Velinszky lakótelepi óvodának hívtak. Az óvodában 20 évig vezette a komplex művészeti nevelés munkaközösséget, 2004-ben pedig tanácsosi címet kapott Székesfehérváron.

Hagymásy László, 2018 szülészetének
osztályvezető főorvosa
Fotó: Családháló

A 2018 munkahelyi bölcsődéje kitüntetés szintén Fe­jér megyébe került – a DUFiókák Munkahelyi Bölcsőde a Dunaújvárosi Egyetem munkahelyi bölcsődéje. Az elismerés azért jár, mert az egyetem családbarát munkahely és oktatási intézmény, amely elősegíti a munka, a tanulmányok és a magánélet összeegyeztetését, a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. Elsőként nyitották meg 2014-ben – először még családi napközi formájában – a munkahelyi gyermekfoglalkoztató centrumukat, ahol két csoportban összesen 14, 1 és 3 év közötti gyermeket tudnak fogadni a nevelők. 2017-ben alakultak át munkahelyi bölcsődévé. Az elismerést Móger-Sánta Emőke bölcsőde­vezető vette át a díj­átadón.

Móger-Sánta Emőke, a DUFiókák
vezetője
Fotó: Családháló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában