Hogy legyen hely beszélgetni is

2019.03.06. 07:25

Maruczán Attila lelkész nyolcmillió forintos beruházást vezényel le Abán

Ahogy korábban is hírül adtuk, nemrég közel 600 ezer forint adományhoz jutott – helyi vállalkozóktól – az abai református egyházközség.

Majer Tamás

Ez egy csodálatos terem lehet – mutatott körbe Maruczán Attila lelkész

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az összeget a templom fűtéskorszerűsítésére fordítják, ám nem merül ki ennyiben a felújítás. Az összességében 8 millió forintos beruházás nemcsak meleget ad majd, a templom funkcióját is kiszélesíti. (Az egyházkerület is támogatja a munkát, és a gyülekezet is beleteszi a magáét.)

Egyfelől megújul a templom sokat használt Reménység termének tetőszerkezete, másfelől a templomépületen belül, ám mégis attól mintegy külön, elkészül egy új közösségi tér is.

– Idén szeretnék befejezni. Ez egy csodálatos terem lehet – mutatott körbe Maruczán Attila lelkész, aki lapunknak kifejtette, itt ifjúsági, nőszövetségi programokat, akár halotti torral kapcsolatos alkalmakat is tarthatnak majd, de esküvők előtt és után is hasznos lehet a násznép számára.

Ez egy csodálatos terem lehet – mutatott körbe Maruczán Attila lelkész
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A református egyház szeretné a templomokat úgy kialakítani, hogy azok ne csak kultikus helyek legyenek, hanem közösségi terek is, ahol gyülekezni lehet, egy istentisztelet után is ott lehet maradni akár teázni, akár még borozni is, lényeg: beszélgetni – hangsúlyozta a lelkész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában