visszavonhatatlanul itt a tavasz

2019.03.09. 08:02

Mesebeli látvány vár minket az Alcsúti Arborétumban

Az Alcsúti Arborétum Hóvirágünnepén 24 fajta hóvirággal találkozhatunk, így alaposan szemügyre vettük a fehér fejű növényeket, hogy felfedezzük köztük a különbségeket.

Tringli Alexa

Fotó: Tringli Alexa/FEOL

Van hosszúkás és rövidebb szirmú, világoszöld szárú és sötétzöld. Pettyezett és hófehér. Magasak és alacsonyak. Egyedülállóak és csokorban fölnőttek. Mondhatni hát, hogy sokszínűek a hóvirágok.

Nyakunkba vettük az arborétumot egy napos délutánon, és sétára indultunk az egykori angolparkban. Március eleje lévén még igen kopárak a fák és a bokrok, így a virágok már messziről tarkállanak a még élettelen fűben. Legnagyobb meglepetésünkre nem csak hóvirágokat találtunk, egy-két lila és sárga krókusz és kankalin is előbújt már téli álmából, a kisebb fák és bokrok pedig lelkesen rügyeznek. A madarak hangos csicsergése, veszekedése tölti be az egész parkot, egészen nagy a zsongás: elkezdődött az élet.

Ha kedvet kaptatok, tegyetek ti is egy sétát a parkban, szédítő a tavaszillat és csodálatos a látvány!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában