Júniusban készül el

2019.05.16. 07:05

A Színház utcában hetek óta lezárás nehezíti az autók haladását

Egy balra és egyenesen mutató KRESZ-tábla mellett kényszerülnek a sofőrök jobbra fordulni, lévén nincs más lehetőség kijutni a színház mögötti területről.

Majer Tamás

Júniusban készül el a Színház utcai munka

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejérvíztől tudjuk: a Színház utcában egy 80 milliméter átmérőjű vízvezeték hibajavítása során egyértelművé vált, hogy az erősen korrodált acélcső érdemben nem javítható, azt mintegy 40 méter hosszban ki kell cserélni.

– A javítást a vízszolgáltatás fenntartása érdekében ideiglenes jelleggel elvégeztük, egyúttal jeleztük a tulajdonosnak, az önkormányzatnak, hogy a csőcsere értéknövelő felújítást kíván.

Júniusban készül el a Színház utcai munka
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azaz a jogszabályok szerint önálló beruházásként kell kezelni, megrendelővel, szerződéssel, engedélyekkel, ajánlatkéréssel. Ennek előkészítése folyik – tájékoztatott Zsebők Lajos sajtószóvivő.

Várhatóan a jövő hét második felében kezdik meg a csőcserét, onnan számítva még legalább 2 hét a munka vége.

A Rákóczi utcában, az óvoda előtt már kedden nekiláttak egy hibajavításnak. Az úttest belváros irányába tartó oldalán, a belső sáv alatt egy nagy átmérőjű főelosztó vízvezeték hibásodott meg. Egy 56 éves AC csővezeték kötőelemének gumigyűrűje ment tönkre. Itt az útburkolat helyreállításáig, várhatóan a jövő hét közepéig a forgalmat a külső parkolósávba terelik.

FRISS: a cikkünk elején említett KRESZ-táblát időközben az önkormányzat hatályon kívül helyezte (letakarta), így a jobbra fordulás már nem minősül szabályszegésnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában