Nehéz évjárat, korai szüretelés

2019.05.06. 07:15

Bogárdi borverseny két nagyarannyal

A sárbogárdi-sárszentmiklósi borversenyen két nagyaranyérmet adott át a zsűri. A fehérborok nagyaranya Sárbogárdra, a vörösboroké Kálozra került.

V. Varga József

Munkában a borbírálók: balról Herczeg Gyöngyi, Kósa Ilona Anna és Hegedüs Tamás

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Horváth István rétszilasi nádfedeles borháza visszatérő helyszíne a bogárdi borversenyeknek. A nemes nedűk bírálata a présházban zajlott, Szilveszter János, a házigazda borbarátok elnöke a teraszon már az okleveleket készítette elő. A népek szőlőhegyi túrára indultak, az eredményhirdetésig jelesül a Handa-pincében múlatták az időt. A Sárbogárd-Sárszentmiklósi Borbarát Kör 21. borversenyére 73 minta érkezett a térségből, valamint barátaiktól Kálozról, Lepsényből és Simontornyáról.

Munkában a borbírálók: balról Herczeg Gyöngyi, Kósa Ilona Anna és Hegedüs Tamás
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Herczeg Gyöngyi, az ítészek elnöke, az Észak-Tolnai Hegyközség hegybírója értékelésében a múlt évi nehéz évjáratról osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel: a korai szüretelést az időjárás viszontagságai követelték meg. Arányaiban szépek a borok, állapította meg, bár mellette azért a gondokra, a kellő hordó- és pincehigiéniára is felhívta a borosgazdák figyelmét. A fehérborok versenyében 5 arany, 11 ezüst, 9 bronz és 9 oklevél, a vörösborok között pedig 3 arany, 8 ezüst, 12 bronz és 14 oklevél született. Nagyaranyat érdemelt a sárbogárdi Fülöp István lakhegyi mézes fehérbora, valamint a kálozi Szabó Gábor kékfrankos cabernet franc cuvée vörösbora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában