Gyaloglóklub, már Székesfehérváron is

2019.05.13. 15:30

Csatlakozzanak Önök is Monspart Sarolta kezdeményezéséhez: gyalogoljanak rendszeresen!

Monspart Sarolta egykori világbajnok tájfutó nemrég az Öreghegyi Nyugdíjasklubban beszélt az időskori mozgás fontosságáról, az általa alapított Országos Gyalogló Idősek Klubjáról. Előadása értő fülekre talált: a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség segítségével díjmentes gyaloglóklub indul.

Borsányi Bea

A mozgás idős korban is jót tesz testnek és léleknek

Fotó: Shutterstock

A gyaloglási lehetőségeket egyórás időtartamban, minden érdeklődő részére, szervezett formában bonyolítják le. A június 27-ig és a szeptember 2-tól december 20-ig tartó időszakban a foglalkozások valamennyi helyszínen 14.30-kor kezdődnek, míg július 1-től augusztus 29-ig a meleg miatt minden helyszínen 18 órától kezdenek.

A foglalkozásokon saját felelősségére bárki részt vehet, de idősek számára kiemelten ajánlják egészségügyi probléma esetén a háziorvossal, szakorvossal történő egyeztetést. A gyalogláshoz botokat az oktatók díjmentesen biztosítanak. Az útvonalak a kijelölt helyek környékén található sétányok és füves területek lesznek. Rossz idő esetén a foglalkozások elmaradnak. Öltözetnek kényelmes sportruházatot, időjárásnak megfelelő réteges öltözködést és cipőt javasolnak. Gyülekezés a kijelölt helyeken a meghatározott indulási idő előtt öt perccel. A menetrend az alábbiak szerint alakul:

A mozgás idős korban is jót tesz testnek és léleknek
Fotó: Shutterstock

Páros heteken keddenként 14.30 órakor a Halesz parkban (május 14-én, 28-án, június 11-én és 25-én) Erdős Attila vezetésével a Vízivárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és a vízivárosi lakosoknak, a Ráchegyi Nyugdíjas Klub tagjainak és a ráchegyi lakosoknak, a Kisfaludi Nyugdíjas Klub tagjainak és a Kisfaludi-lakosoknak, a Börgöndi Nyugdíjas Klub tagjainak és a börgöndi lakosoknak, a Mérnök Nyugdíjas Klub tagjainak, valamint a Bankos Nyugdíjas Klub tagjainak.

Páros heteken szerdánként 14.30 órakor az Öreghegyi Közösségi Háztól (május 15-én, 29-én, június 12-én és 26-án) Mózer Edit vezetésével az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjainak és az öreghegyi lakosoknak.

Páros heteken szerdánként 14.30 órakor a Bory Jenő Általános Iskola elől (május 15-én, 29-én, június 12-én és 26-án) Jánosi Zsuzsanna vezetésével a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjainak és a Palotavárosi lakosoknak, valamint a Belvárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és a belvárosi lakosoknak.

Páros heteken csütörtökönként 14.30 órakor a Kodály Zoltán Általános Iskola elől (május 2-án, 16-án, és 30-án, valamint június 13-án és 27-én) Velancsics Katalin vezetésével a Béke téri Nyugdíjas Klub tagjainak és a Béke téri lakosoknak, a Vasútkörnyéki Nyugdíjas Klub tagjainak és a vasútkörnyéki lakosoknak, a Felsővárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és a felsővárosi lakosoknak, valamint a Postás Nyugdíjas Klub tagjainak.

Páratlan heteken hétfőnként 14.30 órakor a Tóvárosi Általános Iskola elől (május 6-án, 20-án, valamint június 3-án és 17-én) Mózer Edit vezetésével az Alsóvárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és az Alsóvárosi és Tóvárosi lakosoknak, valamint a Vízügy Nyugdíjas Klub tagjainak.

Páratlan heteken keddenként 14.30 órakor az István Király Általános Iskola elől (május 7-én, 21-én, valamint június 4-én és 18-án) Jánosi Zsuzsanna vezetésével a Palotavárosi Nyugdíjas Klub tagjainak és a palotavárosi lakosoknak, valamint a Ligetsori Nyugdíjas Klub tagjainak és a ligetsori lakosoknak.

Páratlan heteken szerdánként 14.30 órakor Maroshegyen, a Vásártéren (május 8-án, 22-én, valamint június 5-én és 19-én) Velancsics Katalin vezetésével a Sóstó Nyugdíjas Klub tagjainak és a maroshegyi lakosoknak.

Páratlan heteken szerdánként 14.30 órakor a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Háztól (május 8-án, 22-én, valamint június 5-én és 19-én) Csog Imre vezetésével a Szárazréti Nyugdíjas Klub tagjainak és a Feketehegy-Szárazréti lakosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában