virtuális séta az atomerőműben

2019.05.27. 08:00

Vándorkiállítás az ifjúsági parkban: Sárbogárdra látogatott az interaktív Paks II.

Miért van szükség új atomerőműre Pakson? Mennyire lesznek biztonságosak az új blokkok? Miként járulnak hozzá a klímavédelemhez?

V. Varga József

Az Atomexpo Awards díjas mozgó kiállítás évről évre népszerűbb

Fotó: Paks II. Társaság

Egyebek között ezekre a kérdésekre is választ ad a Paks II. Társaság tájékoztató kamionja, mely tavaszi körútján a városba is ellátogat. Amint megtudtuk: az ENSZ 21. klímacsúcsán 200 ország kötelezte el magát az éghajlatváltozás megelőzése és az emberi civilizáció védelme érdekében. Az atomerőművek segítik a klímaváltozás megelőzését, hiszen működésük során nem bocsátanak ki szén-dioxidot, vagy más üvegházhatású gázt.

Az Atomexpo Awards díjas mozgó kiállítás évről évre népszerűbb

A kiállításon az érdeklődők interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Kisfilmek segítségével a többi között megismerhetik a 3+ generációs blokktípust, és virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatás végén az érdeklődők felmérhetik a témában szerzett tudásukat, a tesztet helyesen kitöltők ajándékot kapnak. A kiállítás hétfőn és kedden 8.00–12.30 és 13–17 óra között az Ifjúsági parkban tekinthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában