szívből jövő alkotások

2019.06.11. 18:00

Varázsfát varázsoltak Gyúrón

Helyi hölgyek összefogásának köszönhetően különleges díszítést kapott egy fa a falu közelében.

FMH

Fotó: Hársfalvi Mária

A gyúrói művelődési ház szervezője, Hársfalvi Mária elmesélte: évekkel ezelőtt kialakítottak egy „Tündérlakot” a Gyúró-Tordas közötti kerékpárút mellett, egy öreg fán. E lak megújítására gyűjtöttek ötleteket az interneten, amikor rátaláltak a színes fonalakkal, horgolmányokkal díszített fák fotóira is. Tudták, hogy a Gyúrói Nyugdíjas Klub tagjai közül sokan szeretnek, és nem mellesleg gyönyörűen tudnak horgolni. Szóltak hát nekik, valamint a fiatalabb korosztályból azoknak, akikről úgy gondolták, hogy szívesen csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez, és feldíszítenének egy fát. Miután minden megkérdezett lelkesen állt hozzá az ötlethez, nyilvánosan is meghirdették a lehetőséget a csatlakozásra.

Fotó: Hársfalvi Mária

A „tündérek” fonalukat, idejüket nem kímélve heteken át dolgoztak a kisebb-nagyobb formákon, mindenki a saját egyéniségét adva hozzá a készülő műhöz. Méretre, formára, színre való megkötöttség nem volt, hogy minden alkotó magából, szabadon, örömmel adjon.

A végeredményt olyan helyre szánták, ahol sokan megfordulnak, sokaknak okoz majd örömet a „Varázsfa” látványa. Így döntöttek a kerékpárút mentén található pihenőnél lévő öreg fa mellett. Az akciót összekapcsolták a VIII. BringaGyúró kerékpáros versennyel is: az az előtti napon díszítették fel a fát titokban, így a közel 200 versenyző már szemtanúja lehetett a csodának május végén.

A fa hatalmas, van még hely rajta. Ha bárki kedvet érez hozzá, folytathatja a díszítést – hívta föl a figyelmet Mária.

Az eddigi alkotók: Baumann Erika, Borovszki Eszti néni, Csőgör Ilonka néni, Egriné Márta néni, Friedeczkiné Magdi néni, Fuszkóné Marika néni, Gémesiné Ibolya néni, Kovács Adrienn, Kovácsné Marika néni, Pajer Sándorné, Pölöskeyné Máté Vali , Szabóné Marika néni, Takácsné Jutka néni, Ujváriné Baumann Csilla.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában