várhatóan a nyár folyamán végeznek

2019.06.03. 14:01

„Végre itt vagyunk!” – Megújulnak Felsőváros járdái

Régi ígérvény volt már a járdamegújítás a klasszikus értelemben vett Felsővárosban – tájékoztatott Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

Szanyi-Nagy Judit

Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait a június 3-ai munkaterület-átadáson Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A felsővárosi járdafelújítás két területet érint: az egyik a Kertalja utca páros oldala a Fecskepart utca és a Kertalja köz között, a másik pedig a Havranek József utca páratlan oldala a Rozgonyi Piroska utca és a Zámoly köz között. A felújítás azokat a szakaszokat érinti, ahol az elmúlt években nem történt beavatkozás. A beruházás keretében a jelenlegi járdákat teljesen elbontják, vagyis az épülő gyalogutat egy új pályaszerkezettel, új szegéllyel alakítják ki. A járdák szélességében változás nem lesz; a magasságuk is csak annyiban módosul, hogy az utóbbi időszakban épült kapubejárókhoz szintben illeszkedni fog a burkolat – tudtuk meg Bakró-Nagy Tamás műszaki ellenőrtől.

A kivitelezés a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017–2019 programjának keretében, a beszerzési eljárás nyertesének közreműködésével valósul meg. A hivatalosan megjelölt befejezési határidő szeptember 30., de a vállalkozó tájékoztatása alapján várhatóan már a nyár folyamán végeznek a kijelölt szakaszokon. A munkaterületet június 3-án adták át a nyertes kft.-nek.

Földi Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatta a sajtó munkatársait a június 3-ai munkaterület-átadáson
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

– Levonultunk a felsővárosi ONCSA-telepről, az elmúlt két-három év nagy járdafelújítási és -építési „története” itt befejeződött. Most pedig régi ígérvényünket teljesítjük – végre itt vagyunk! – fogalmazott a Kertalja utcában állva Földi Zoltán, aki azt is elmondta: a felújítandó szakaszok kiválasztásánál azt az oldalt nézték, ahol a legrosszabb állapotúak a járdák. Hozzátette: ahol a lakók már maguk megépítették a járdaszakaszt, ahhoz értelemszerűen nem nyúlnak, felesleges lenne azt a gyalogutat felbontani és újraépíteni.

Bakró-Nagy Tamás műszaki ellenőr elmondta: várhatóan szeptember 30. előtt befejeződnek a munkálatok
Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A beruházás bruttó 23 millió forintból valósul meg, a számadatokat tekintve a szakemberek 5 darab aknafedlapot cserélnek, 504 folyóméter szegélyt helyeznek el és 768 négyzetméteren lesz aszfaltos járdaburkolat az érintett területeken.

A kivitelezés nemcsak a Havranek és a Kertalja utcát, de egyéb más, összekötő utcákat, közöket is érint. A következő időszak a gyalogutak megújulásáról szól, hiszen – mint azt az önkormányzati képviselő hangsúlyozta – a járdák valóban rossz állapotban vannak, ez ellen pedig tenni kell!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában