házassági kötelékkel kezdődött

2019.07.28. 07:25

A Csallóközben fociztak a sárosdiak

Csallóközi testvértelepülését látogatta meg múlt szombaton Sárosd. Bogyaréthez immár több évtizede kötik baráti, rokoni – és hangsúlyosan sportszálak is.

Sági Zoltán

Július 20-án a bogyaréti falunapokra volt hivatalos Sárosd küldöttsége. A kapcsolattartás megállapodásosan úgy működik, hogy egyik évben az egyik, a másik évben a másik település a találkozó házigazdája. Tavaly Bogyarét küldöttsége látogatott el a Sárosd Napok rendezvényeire, amelyről a maga idejében tudósítottunk is, beszámolva róla: a majd 30 éves kapcsolatok házassági kötelékkel indultak.

Dunkl Gergely polgármester elmondta: az összejárás hagyományát a sárosdi öregfiúk focicsapata őrizte meg a mának. A mintegy 190 lelkes csallóközi magyar falu minden alkalommal kitesz magáért, amikor a vendéglátó szerepe rá kerül. Idén két kiállítással is készültek. Egyrészt egy, a csallóközi tanyavilág életét bemutató kiállítást hoztak össze a találkozóra, amely Bogyarét történetét is elbeszélte. Másrészt Csollár Noémi, bogyaréti származású, de ma már Esztergomban élő festőművész képeiből szerveztek alkalmi tárlatot. A falunapi színpadi kulturális műsorok sem maradhattak el, sem a kézműves foglalkozások. Ám a hagyományosan központi esemény a július 20-án este hat órakor kezdődött Bogyarét–­Sárosd labdarúgó-mérkőzés volt. E programpontban idén újítottak egy keveset, ugyanis Sárosd nem csak az öregfiúkkal utazott ki. Az eredmény 5-3 lett, a házigazdák javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában