tanteremmé válik a könyvtár

2019.09.26. 07:10

Költöztetnek, felújítanak, kátyúznak Tordason

Még a nyáron elkezdődött a falu könyvtárának átköltöztetése az egészségházba. Az átépítést saját erőből végzi az önkormányzat.

Bokros Judit

Amint azt Juhász Csaba polgármestertől megtudtuk: a Sajnovics János Általános Iskola és AMI-nek szüksége van egy plusz tanteremre. Ezért kérésükre a képviselő-­testület úgy döntött, hogy kiköltöztetik az intézményből a település könyvtárát, s az a helyiség válhat tanteremmé.

A bibliotékának pedig a megújult egészségházban csinálnak helyet. Az önkormányzat visszakérte a sportegyesülettől a jelenlegi konditermet, illetve az önkormányzati brigád melegedőjét és műhelyét is felhasználják. A bejárat a belső udvarról lesz, így az iskolásoknak csak egy zebrán kell átmenniük, hogy biztonságosan elérjék az új helyiségeket.

Az átépítést az önkormányzat saját forrásából végzi.

Járdafelújításra azonban pályáztak, s a Magyar Falu Program keretében 4,6 millió forintot nyertek anyagköltségre. A pénz felhasználásával két járda felújítását tudják megoldani a Szabadság utcai nagy kanyarban, illetve a Köztársaság utca páratlan oldalán. A tervek szerint szegélyes, térköves járdák készülhetnek.

Még a hideg idő beállta előtt sort kerítettek arra is, hogy hideg aszfalttal kátyúzzanak a Sport utcában. Ezt a munkát a település többi pontján is tervezik folytatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában