Sokszínű, boldog Katicák

2019.10.09. 07:00

Bölcsődei csoportszobával bővülhetett a cecei óvoda

Az a jó, ha az épületbe mosolygó gyerekek érkeznek, s onnan síró ifjak távoznak. Hiszen ez azt jelenti: örömmel töltik mindennapjaikat az intézmény falai között!

Szanyi-Nagy Judit

Ugyan a Katica csoport növendékei a bölcsődéről már lecsúsztak, a megalakulásnak és a bölcsi mindennapjainak ők is részesei: nemcsak az átadón kedveskedtek szivárványos műsorukkal a felnőtt vendégeknek, de valószínűleg az ide kerülő apróságokat is jobban megismerik, szórakoztatják majd a későbbiekben. A csoportszobák ugyanis egymás szomszédságában találhatók – a plüssök, fejlesztő játékok, fabútorok pedig igencsak a helyiségbe csábítanak. A több mint 47 millió forintos beruházásra igény volt a településen Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Noha nem látszik rajta, a cecei Kincskereső Óvoda épülete már több mint százéves. Az építmény előtt állók mindegyike emlékezik: ők maguk is az intézményben nevelkedtek! A küllem változott ugyan, de a szakmaiság erős maradt – hangzott el.

– Az épület öt évvel ezelőtt újult meg, most pedig egy újabb örömhír miatt gyűltünk itt össze: bölcsődével bővültünk! – tájékoztatott Mészáros Istvánné intézményvezető.

A letisztult, „vidámsárga” színű falak előtt akadálymentesített feljáró húzódik – hogy babakocsival is közlekedni lehessen ott –, a placcon őszi díszek fekszenek, s ugyanitt az egyik óvodás kisfiú macskája nyávog. Az udvaron egy új épület áll, színéből látszik, az óvodához tartozik. Az intézményvezető mutatja: bölcsődei eszközök, járgányok sorakoznak benne! Egyedül a matuzsálem teteje szorul némi cserére – ez utóbbit már Fazekas Gábor polgármester forszírozta.

Ugyan a Katica csoport növendékei a bölcsődéről már lecsúsztak, a megalakulásnak és a bölcsi mindennapjainak ők is részesei: nemcsak az átadón kedveskedtek szivárványos műsorukkal a felnőtt vendégeknek, de valószínűleg az ide kerülő apróságokat is jobban megismerik, szórakoztatják majd a későbbiekben. A csoportszobák ugyanis egymás szomszédságában találhatók – a plüssök, fejlesztő játékok, fabútorok pedig igencsak a helyiségbe csábítanak. A több mint 47 millió forintos beruházásra igény volt a településen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Pályázatnak köszönhető, hogy óvodánkban immár egy bölcsődei csoportszoba is működik. Tudtuk, ha legalább öt gyermek szülei igénylik a szolgáltatást, feladatunk megvalósítani azt. A felmérés megerősített bennünket, s bár 2017-től egészen mostanáig húzódott az adminisztráció és a munkálatok elkezdése, elvégzése, a bölcsőde elkészült! – nyilatkozott az elöljáró. Így az épületet már Cecei Óvoda és Bölcsődeként tarthatjuk számon, a gyermekek változatos életkora miatt tizenkét férőhellyel, háromfős szakmai stábbal.

Varga Gábor országgyűlési képviselő – aki ugyancsak ebben az oviban töltötte gyermekkorának egy részét – hangsúlyozta: a 47 millió forint pályázati pénzből megújult épület csak infrastruktúra, a szakmai tartalom annál jóval fontosabb. A bölcsődei ellátással pedig kiemelt céljuk, hogy – különösen a hátrányos helyzetű térségekben – a gyermekek szocializációja minél korábban megkezdődhessen.

Település- és hivatalvezetőkkel közösen fotózkodott a megújított községházi tető alatt Farkas Gábor polgármester (b2) és Varga Gábor országgyűlési képviselő (középen)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A bejárást újabb helyszíni szemle követte: a vendégek a polgármesteri hivatal tetejét is megcsodálták. Itt elhangzott, a 2014-ben kívül-belül megújult épület tetőfelújítására már korábban is pályázott az önkormányzat – sikertelenül. Az újbóli próbálkozás tavaly hozott eredményt: 21,5 millió forint támogatásból és öt százalék önrészből korszerűsödött a tetőzet, amelynek köszönhetően már nem ázik be a községháza. Grátiszként modern kerékpártároló is épült az udvaron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában