Kérem a következőt!

2019.10.01. 07:05

Teljesen felújították a Batthyány úti háziorvosi rendelőt

Fehér és zöld színei mutatják, hogy egészségügyi intézmény. Mégsem kelt bennünk rossz érzést: külleme modern, megnyugtató.

Szanyi-Nagy Judit

Bráth Endre háziorvos és az új eszközökkel teli szekrény Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Jelentősebb átalakítás ötven évvel ezelőtt történt a Batthyány utcában lévő felnőtt háziorvosi rendelőben: – Az ablakok már nem nyíltak, a biztosítószekrény is olyan régi volt, amit villanyszerelő utoljára múzeumban látott – illusztrálta a változást Bráth Endre háziorvos.

Bráth Endre háziorvos és az új eszközökkel teli szekrény
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az épület – amint arról Brájer Éva alpolgármester, maroshegyi képviselő tájékoztatott – uniós támogatással, 89,1 millió forintból újult meg: korszerűsödött a villamoshálózat, a gépészet, megtörtént az azbesztpala-mentesítés, kicserélték a nyílászárókat, salakmentesítet­ték a padlásteret, felújították a várótermeket, rendelőket, meg­szüntették a nem használt dolgozói zuhanyozót, a helyére öltöző-teakonyhát alakítottak ki, s akadálymentesítették is az épületet. Ez utóbbit tekintve az eddigi kétirányú megközelítés átalakult egy bejárati megközelítési rendszerré: az új, akadálymentes folyosóról a már meglévő, de most felújított akadálymentes mosdót bárki könnyen elérheti.

 

Emellet a maroshegyi lakosok ellátásáért felelős szakemberek számos olyan műszert is kaptak, amelyek az alap­ellátás kapuőri szerepét nö­velik: olyan vizsgálatokat is el tudnak végezni immár, melyekkel csökkenthetik a kórházi szakellátásra, sürgős­ségi betegellátásra zúduló terhet.

A beruházás a fehérvári ren­delők felújítását, szolgáltatásbővítését célzó Kégl György városi egészségügyi program keretében jött létre – tudtuk meg Cser-Palkovics András polgármestertől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában