Az unokákat hordják ide a régi ovisok

2019.11.21. 07:05

Három generációt készített fel az életre a Ligetsori Óvoda

Könnycsalogató ünnepséggel emlékeztek meg a Ligetsori Óvoda fennállásának 40. évfordulójáról.

Palocsai Jenő

Kis műsorral is készültek az óvodások a születésnapra Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délelőtt megható pillanatokkal és megmosolyogtató gyermekműsorokkal emlékeztek meg a negyedik évtizede működő Ligetsori Óvoda indulásáról, annak körülményeiről és az azóta eltelt sok-sok eseménygazdag évről.

Egyik panel emelkedett ki a földből a másik után, és az abban élő családok gyermekeinek szüksége volt erre az intézményre, mely 1979 őszén, nyolc csoporttal kezdte meg a működését. A kilenc, frissen felvett, pályakezdő óvodapedagógus egyből a mély vízben találta magát, több mint negyvenfős csoportokat nevelgetve. Ez nem csak kezdeti nehézség volt, ugyanis a magas csoportlétszámok még másfél évtizedig megmaradtak. Aztán az első kiscsoport tagjai felnőtté váltak, akik közül sokan ide hozták gyermekeiket, és azóta már egyik-másik az unokáját is ide kíséri reggelente.

Mindezt Gelencsér Rita óvodaigazgató ünnepi beszédéből tudhattuk meg, aki a jeles napon köszöntötte Fülöpné Varga Gabriellát, az óvoda egykori (1985–2017) igazgatóját, valamint Nagyné Bor Mariannát, aki egyike volt azoknak az elszánt, fiatal óvónőknek, akik negyven évvel ezelőtt elkezdték gyakorolni ezt a felelősségteljes hivatást és a mögöttünk álló nyár végéig fáradhatatlanul dolgozott az óvodában.

Kis műsorral is készültek az óvodások a születésnapra
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az oktatási intézmény nevelőinek tagjai és 7-es csoportja verssel, dallal és tánccal tette színvonalassá az ünnepséget és könnyessé a könnyen párásodó óvónéniszemeket.

 

Az esemény kiemelt vendége a város polgármestere, Cser-Palkovics András volt, aki arra kérte a pedagógusokat, hogy folytassák tovább elhivatottan a munkájukat, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hitükkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában