közmeghallgatás

2019.12.11. 15:30

Keresik a megoldást Gyúrón, egyeztetnek

Az iskola ügye is fölmerült a hétfői közmeghallgatáson.

Bokros Judit

A mézeskalácsfaluban valós és fantázia szülte épületek is vannak Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A fórumon több fontos ügyet, problémát is fölvetettek a lakók. Volt, aki a falun áthaladó járművek sebességére panaszkodott, más a közvilágítás hiá­nyosságait hozta föl. A testület mindenkit meghallgatott, s igyekszik tenni a gondok megszüntetéséért.

Az ülés kezdetén tájékoztatás hangzott el a gyúrói iskoláról, amely a Tordason működő Sajnovics János Általános Iskola és AMI tagintézménye, s körülbelül egy éve a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek szerzetesi rend fenntartásában működik.

November elején fölmerült ugyanis, hogy az iskolában beszüntetnék az oktatást jövő szeptembertől. A közmeghallgatáson kérdésre válaszolva Horváth Gyula polgármester elmondta: valóban vannak finanszírozási problémák, ám az önkormányzat és a fenntartó is azon van, hogy megoldást találjanak a helyzetre. Jelenleg tárgyalnak, s amint biztosat tudnak mondani, azonnal tájékoztatják a lakosságot. (Az önkormányzati lapban egyébként részletesen leírták az eddig történteket.)

A mézeskalácsfaluban valós és fantázia szülte épületek is vannak Fotó: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A szerzetesi rend részéről Egyházy Katalin kérdésünkre elmondta: valóban alacsony a gyermeklétszám, ám a fenntartónak nem érdeke az, hogy megszűnjön az oktatás a gyúrói intézményben. Összefogással és jó szándékkal szeretnének tenni az ügy érdekében.

Minden további a következő hetek, hónapok egyeztetései után derül ki.

A faluházban egyébként szintén készülnek a közelgő ünnepre, ezért ismét mézeskalácsfalut állítottak össze gyúróiak alkotásaiból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában