Jobban várják, mint bárki más

2019.12.04. 07:15

Mikulás-váró ünnepséget szerveztek az állami gondozottaknak Fehérváron

Állami gondoskodásban élő gyerekek százainak szerveztek Mikulás-váró ünnepséget a Mol Aréna Sóstó rendezvénytermében.

Palocsai Jenő

A Mikulást és a karácsonyt ugyanolyan szélesre tárt lélekkel várják a karonülők, mint a kamaszok Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

Erőss Ákos és Varga Zsuzsa fehérvári házaspár támogatá­sával valósult meg az esemény, ahol a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ tag­intézményei által, illetve a nevelőszülői hálózatban gondozott több mint félezer gyermeknek és fiatalnak szerveztek Mikulás-váró ünnepséget az önkormányzat biztosította helyszínen.

A Mikulást és a karácsonyt ugyanolyan szélesre tárt lélekkel várják
a karonülők, mint a kamaszok Fotó: Fehér Gábor

Az eseményen Cser-Palkovics András polgármester külön megköszönte a támogatást Erőss Ákosnak és Varga Zsuzsának, felidézve, milyen sokat tettek az elmúlt esztendők adventjei során a hátrányos helyzetű fiatalokért.

A vendégként hívott Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár úgy fogalmazott: – Akkor tudunk a nevelőszülői hálózatban és állami gondozásban felnövő gyerekekért a legtöbbet tenni, ha közösségi üggyé formáljuk a gyermekvédelmet.

Nem csak köszöntőkből állt az ünnepség, hiszen az ifjúság már epekedve várta az Acro Dance Táncstúdió táncosait, Oláh Gergő nagy sikerű koncertjét és természetesen a kora este leginkább várt vendégét, a Mikulást, aki ajándékokkal rajzolt mosolyt a gyermek­arcokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában