Rendkívüli szülői értekezlet

2020.02.28. 07:00

A gyúrói iskola a múlté lesz?

Csütörtök este hat órára hívták az alsó tagozatos gyermekek szüleit rendkívüli szülői értekezletre, ahol bejelentették, hogy a felső tagozat után a 3. és 4. osztályosok is Tordasra fognak járni.

Nagy Zoltán Péter, Kecskés Zoltán

Az iskolát üzemeltető Don Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási Intézményfenntartó közleményt adott ki gyúrói osztályok megszüntetésével kapcsolatban.

Felvetődik a kérdés, mi lesz a legkisebbekkel?

A Don Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási Intézményfenntartó (NOIF) közleményben jelezte, hogy a Sajnovics János Általános Iskolának a jövőben nem tagintézménye lesz a gyúrói iskola, hanem telephelye.

Mint tájékoztatást adtak, a feladatok szakmailag megalapozott és gördülékeny ellátása érdekében a 2020/2021-es tanévtől az 1. és 2. osztályosok oktatása folyik tovább a telephelyen. A 3. és 4. évfolyam Tordasra jár majd iskolába. Közleményükben azt is tudatták, hogy a gyúrói iskolát nem kell visszaadniuk állami fenntartásba.

A tordasi iskola

 

Utóbbival kapcsolatban Szilá­gyiné Németh Saroltát, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ vezetőjét is megkerestük, aki úgy tájékoztatott, hogy a jelenlegi helyzetről csak pár órával korábban tájékozódott, ezért a mai napon vizsgálják meg az ügyet. Szilágyiné Németh Sarolta elmondta, a NOIF ígéretet tett, hogy az alsó tagozat marad Gyúrón.

– Két hónapja tárgyalunk a fenntartóval, hogy ne tegyék, nem lesz jó, és ma hallom a hírt… – mondta tegnap Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője.

Egy tízéves kislány édesanyja a szülői után így fakadt ki a Hírlapnak: – Ma tudtuk meg, hogy kétosztályos lesz jövő évtől az általános iskola, amely csendes, tágas környezetben, a falu szívében helyezkedik el, lüktető pulzusa a községnek. Fel sem tudom fogni, hogy mi történt… Óriási csalódás a szülőknek, a gyerekeknek és az egész falunak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában