indokoltnak látják az átszervezést

2020.02.12. 07:35

Tovább dolgoznak a gyúrói iskolaügyön – A fenntartó elkötelezett az intézmény mellett

A fenntartótól kapott közlemény szerint szakemberek segítenek abban, hogy megnyugtató megoldás szülessen az iskola ügyében.

Bokros Judit

Az érettségi a középiskolásoknak sem egyszerű feladat. De még nehezebb azoknak, akik munka mellett teszik le Fotó: Shutterstock

Forrás: shutterstock

Decemberben írtunk lapunkban arról: novemberben fölmerült, hogy a tordasi Sajnovics János Általános Iskola tagintézményeként működő gyúrói általános iskolában – finanszírozási problémák miatt – beszüntetnék az oktatást a jövő szeptembertől. A fenntartó Don Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási Intézményfenntartó (NOIF) a minap közleményt juttatott el hozzánk, amelyben leírják: továbbra is elkötelezettek az iránt, hogy a gyermekek oktatáshoz való joga a messzemenőkig biztosítva legyen. Ahhoz azonban, hogy a nevelési-oktatási feladatokat a gyúrói tagintézményben is gördülékenyen tudják ellátni, indokolttá vált az átszervezés. Ez viszont nem jelenti a fenntartói jogok átadását, tehát az iskola nem kerül vissza állami fenntartásba, ám a hosszú távú, zavartalan működés biztosításához mind financiális, mind szakmai szempontokból megalapozott döntéseket kell hozniuk.

E döntések meghozatalához szakemberek segítségét vették igénybe, s a kidolgozás még folyamatban van. Bíznak abban, hogy a fennálló helyzetet megnyugtató módon tudják megoldani. A döntések megszületéséig a lakosság türelmét kérik, s nem szeretnék, ha félreérthető információk terjednének el.

A közleményből kiderül az is, hogy az önkormányzat szintén fontosnak tartja az iskola létjogosultságát, és támogatja a fenntartót.

A NOIF közölte, hogy amint megalapozott érdemi döntés születik, arról is azonnal tájékoztatja az érintetteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában