Nagy sikernek örvend a pénzbeli támogatás

2020.02.18. 07:20

Továbbra is igényelhetik a 65 év felettiek az ötezret

A város 2020-ban is folytatja 65 év felettieknek járó támogatás programját, amelynek fedezete szerepel a városi költségvetésben, bár sokan beadták már az igényüket annak elfogadása előtt, az év első két hónapjában.

Palocsai Jenő

Könnyű a támogatás igénylése Fotó: Shutterstock

Szinte megrohamozták a fehérvári nyugdíjasok az önkormányzatot az ötezer forintos támogatás miatt. Tavaly is nagy sikere volt, akkor majdnem 22 ezer 65 év feletti személy volt jogosult arra a támogatásra, melyet a Székesfehérvári Időskorú személyek Települési Támogatása Program keretében nyújtott. Kevesebb mint kétezer olyan nyugdíjas volt, aki nem élt ezzel a lehetőséggel.

Még nem múlt el az első két hónap, és már most több mint 11 ezer fő benyújtotta a rendeletben foglalt szabályok szerint az igényét, ennek megfelelően a kifizetések is megkezdődtek. A rendelet szerint az éppen 65. életévüket betöltő székesfehérvári időskorúak kérelmüket a 65. életév betöltését követő naptól számított hatodik hónap utolsó napjáig, a 65 éven felüliek az év folyamán bármikor leadhatják.

Könnyű a támogatás igénylése Fotó: Shutterstock

Az összeghez úgy lehet hozzájutni, hogy a formanyomtatványt beszerezzük az ügyfélszolgálatnál, vagy letöltjük a város honlapjáról, a szociális iroda dokumentumai közül. Összesen egy oldal, így nem okozhat különösebb gondot a kitöltés. Csak alapadatokat kell beírni, illetve a kijelölt mezőbe a kilencjegyű tajszám rovatot kitölteni, emellett nyilatkozni kell, hogy banki átutalással vagy postai úton kérjük a pénzt. Kitöltés után fel kell adni postán vagy leadni személyesen a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Az űrlapot itt tudják letölteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában