Kilencven esztendő!

2020.03.11. 07:10

Jeles évforduló – Vidéki hangulatra vágytak Úrhidán

Ismét egy 90 éves férfiembert köszöntöttek születésnapján a faluban: Pancsovay Rezső tanár urat. Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőlevelét Bognár József polgármester adta át, s egyben az úrhidaiak jókívánságait is tolmácsolta

V. Varga József

Pancsovay Rezsőnek (j) a falu jókívánságait is tolmácsolta Bognár József

Fotó: Önkormányzat

Pancsovay Rezső 1930 január­jában született Balassagyarmaton, iskoláit szülővárosában végezte, majd a Miskolci Egyetemen szerzett gépészmérnöki oklevelet. Első munkahelye a Ganz-MÁVAG gépgyárban volt, 1956-ban megnősült, s fiuk született. A jobb lehetőségek reményében 1960-ban a Szerencsi Cukorgyárban vállalt munkát, majd a Miskolci Műszaki Egyetem mechanikai tanszékén tanított.

Pancsovay Rezsőnek (j) a falu jókívánságait is tolmácsolta Bognár József
Fotó: Önkormányzat

A hetvenes években kezdődő országos földgázprogramnak köszönhetően került Fehérvárra, a „gázgyár” igazgatóságához. Megszerették a megyeszékhelyet, de a város kínálta lakótelepi környezet helyett inkább vidéki hangulatra vágytak feleségével. Nyugdíjba vonulását követően 1999-ben végleg kiköltöztek Úrhidára. A helybeliek hamar befogadták őket, az iskolában német nyelvet és matematikát tanított. Fiuk megnősült, és két lányunokája született. A mindennapjait már magányosan tölti, élete párja 2017-ben elhunyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában